A járattörlések ellenére szeptemberben még nem csökkent a Ryanair utasforgalma

Budapest, 2017. október 5., csütörtök (MTI) – Bár a Ryanair ír diszkont légitársaság több szeptemberi járatát is törölte, az utasforgalomra ennek nem volt különösebb hatása a légitársaság friss utasforgalmi adatai szerint.

letöltés

A cég honlapján közöltek szerint a Ryanair utasainak száma szeptemberben 10 százalékkal 11,8 millióra emelkedett az előző év szeptemberéhez viszonyítva, a járatok töltöttsége 2 százalékponttal 97 százalékra javult. A Ryanair úgy érte el ezeket a számokat, hogy a szabadságkiadás változásai miatt már szeptemberben is számos járatot töröltek.
A Ryanair éves gördülő utasforgalma a hónap végén 127,3 millió volt, 12 százalékkal több, mint tavaly ugyanilyenkor.

ryanair-cabin-seats
Közölték továbbá, hogy a szeptember-márciusi időszakra korábban bejelentett járattörléssel érintett mintegy 20 ezer járat 315 ezer utasával vették fel a kapcsolatot, közülük 308 ezren kértek átfoglalást. A téli és nyári menetrendi időszakra is vonatkozó másik járattörlési akcióban 400 ezer utas érintett, közülük eddig 300 ezren kértek átfoglalást.
A fapados légitársaság szeptemberben két alkalommal is jelentős járattörléseket jelentett be, ezekben mintegy 800 ezer utas érintett.

A RYANAIR utasai a múlt hónapban egy millióra emelkedtek, annak ellenére, hogy 20 000 járatot töröltek.

GettyImages-469088908

A pillanatnyi repülési árak átlagosan közel egynegyede megemelkedett, köszönhető  a Monarch Airlines teljes összeomlásának és a  Ryanair járatok törlésének. A Skyscanner honlapjáról származó adatok azt mutatták, hogy az európai átlagárak októberben 23 százalékkal emelkedtek, amikor az utasok száma csökkent. Lassan alternatív megoldást kell találni a járatok pótlására.

Forrás: MTImti_hirfelhasznalo

2017. október 5., csütörtök 14:17

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

34327-flight-delays

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!