A KUKA 2018-ban megduplázza a kapacitását Kínában

A kínai üzlet virágzik: a KUKA AG -t a tavalyi évben megvásárolták. Két részletben tették meg, ugyanis a Midea kiskereskedelemmel foglalkozó kínai cég  még tavaly  tavasszal elkezdte a felvásárlást két részletben kifizette a vételárat a robotizálással foglalkozó KUKA AG-nak. A kínai fél , 2017 év végén többször is járt Németország területén, majd végül befejeződött az   értékesítés és vásárlás. A KUKA a robotizáció területén nagyot lépett előre.
KUKA-Heavy
“Mi a KUKA, tovább bővítjük az Industry 4.0 tevékenységünket” – jelentette be Till Reuter vezérigazgatója december végén egy tárgyalás utáni sajtótájékoztatón A jelenlegi pénzügyi év harmadik negyedévének konferenciáján a KUKA AG vezetője emellett bemutatta az elkövetkező évre vonatkozó kezdeti terveket. Ez magában foglalja a robotgyártás bővítését Kínában. A robotok 40 százalékát várhatóan Kínában 2020-ban adják el. A Közép-Európa és Amerika  jelenleg  a KUKA legnagyobb értékesítési piaca. “A kereslet világszerte növekszik” – mondta Til Reuter, de “Kína a középpontban van.” Már 2020-ban az ipari robotok mintegy 40 százalékát kell értékesíteni, ahogy a vezérigazgató előre jelzi. Ezért nem meglepő, hogy a KUKA most tervezi bővíteni kapacitásait 2018 első negyedévének végén Sanghajban. A mintegy 8000 helyett 16 000 robotot kell a gyárban gyártani a jövőben. “Ezzel még inkább aktívak leszünk az ígéretes piacon.”    Ez nincs káros hatással  Augsburg otthonára, sőt valamilyen szinten akár infrastruktúra fejlesztést is.
Mi az üzenet a mostani csalódott befektetőknek (akik az utolsó negyedévben hatalmas veszteséget láttak a fellendülő részvényeken): Újra indítják a gyártást és a kapacitást a KUKA Systems-nél  Augsburgban.
kuka-robotics-china-midea-e1475247503889
A közelmúltban az “újraindítás” el is kezdődött, ahogyan Till Reuter felhívta erre a figyelmet. Ez a rendszer több területére vonatkozik. A több projektet érintő belső és külső problémák után az Augsburgi robotépítő szeptember közepétől két menedzsert is elutasított el a Systems menedzsmenttől . Néhány megrendelést így nem lehet időben elvégezni. Az új  vezetés alatt az átmeneti mélypontokat le kell küzdeni. Jelenleg iszonyú nagy apparátussal ezen vannak, hogy ezt kivédjék. Igaz emészti is a költségeket. Jelenleg viszont addig a részvény meg is sínyli a problémákat és a beruházást. A cég kapitalizációs tőkéje jelenleg  4,54 milliárd euró. Till Reuter ma például azt nyilatkozta, hogy 3D-s szoftverszimulációkban gondolkoznak és ez fontos a vállalat számára is. Ezért megállapodás született arra, hogy a jövőben a  Visual Components szoftvert fogják használni.
Ezt a szoftvert  világszerte használják a fontos tervezési és döntéshozatali folyamatokhoz. Az első együttműködés már nem is olyan közeli, hiszen a Visual Compotens (Finn szoftveróriás) és a KUKA AG. már több éve dolgoznak együtt. A KUKA csak előnyt kovácsolhat ebből, hiszen a Visual Compotens   finnországi székhelyű vállalat szabványokat állít fel a teljes gyártási folyamatok vizualitásában és szimulációjában is.
63789491Kopie
A KUKA AG. számára a szimulációs eszköz fontos mérföldkő, amely nagy lehetőségeket kínál a mesterséges intelligencia és a robotizálás korában is. A technológiai újítások, mint például a mesterséges intelligencia, a virtuális és bővített valóság, a felhőtechnológia és  a szimuláció az egyik legfontosabb eleme a KUKA gyártási folyamatának .
Lehet ,hogy sokan nem tudják, de a KUKA AG. egy nemzetközi nagyvállalat. Naponta mintegy 12 300 KUKA alkalmazott dolgozik Augsburgban és világszerte, hogy számunkra is biztosítsa az automatizálást és a robotizálást. A  KUKA Robotics széles termékpalettát kínál a legkülönfélébb iparágakban és személyre szabott automatizálási megoldásokat ad minden kis , közép és nagyvállalat számára aki mesterséges intelligenciát szeretné használni.
KUKA bevételi kilátásait tavaly év végén illetve január közepén 3,45 milliárd euróra emelték,  amely így a 2016-os pénzügyi évtől folyamatosan, összesítve 17% -kal nőtt . Korábban az eladás 3,3 milliárd euróra történő emelése volt a cél , ezt emelték meg 3,45 milliárd euróra. A KUKA AG. részvénye most mesterségesen alul van értékelve. Azért, hogy a költségeket tudják fedezni, viszont több amerikai elemzőház szerint a KUKA AG. terméke 2020-ban nagyot fog robbanni. Hiszünk a robotizációban, hiszen ha csak az elektromos autó összeszerelést megnézzük, ott már mindent ipari nagy robotok végeznek. A KUKA ipari robotok a nagyobb termelékenység és a fokozott gazdaságosság végső kulcsai. Javítják a termékek minőségét és csökkentik a drága anyagok és szűkös energiaforrások alkalmazását. De vajon minek a rövidítése a KUKA szó?
KUKA means - Keller und Knappich Augsburg
KUKA means – Keller und Knappich Augsburg
1898-ban Johann Josef Keller és Jakob Knappich megalapítják Augsburgban a világítási acetiléngyárat. A cél kedvező házi és utcai világítóeszközök gyártása.1905-ben a Keller und Knappich GmbH egy új találmányra terjeszti ki a termelést: az autogén hegesztésre. Ettől az időponttól fogva a KUKA újra és újra meghatározza a viszonyítási alapot a hegesztéstechnikában. 1936-ban a KUKA elkészíti Németország első ponthegesztő fogóját.www.benzworld.org_A Keller und Knappich már az 1920-as években egyre gyakrabban használ egy távirati rövidítést: A „Keller und Knappich Augsburg” kezdőbetűiből lesz KUKA. Ez a rövidítés márkanévvé vált.

 

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

Forrás:KUKA illetve www.blechnet.com

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!