Adidas csak a márkanevet tartalmazza vagy egy vezető részvény is?

Az Adidas 1995.11.17-én jelent meg a tőzsdén. Ruházattal,sporttal,cipőforgalmazással és sponzorálással foglalkozik. Ma egyik legnagyobb márka a piacon. Az Adidas 1920.ban Adi Dassler elkészíti első cipőjét szülővárosában, Herzogenaurachban, Németországban. Adi első cipője egy vászonból készült futócipő, mely akkor két márkába került.
Adi Dassler három elvet követett munkája során: olyan cipőt alkotni, mely maximálisan kielégíti az adott sport és sportoló igényeit, megvédeni a sportolókat a lehetséges sérülésektől és mindezek mellett tartós, kiemelkedő minőségű terméket készíteni.

Következő nagy lépés

1995

6 évvel azután, hogy a családi vállalkozásból részvénytársaság lett, az adidast bevezették a tőzsdére. Az adidas részvény az egyik legérdekesebb új kibocsátás a német tőzsdén. Adidas 1995 értéke bejegyzéskor 9 eurót (akkori márkát) elérte innen indult,majd hatalmas fellendülése volt. 1998.áprilisában pedig már 42 euró volt az árfolyamértéke.Majd voltak fellendülések és esések. Most hogy a piac teljesen kezd átalakulni,2016.február 11-ére 87,92 euró lett az értéke.

Az Adidas innentől kezdve nem csak márkanév hanem egy nagyon jól működő értékpapír a tőzsdén.Egy jó hozamot hozó német részvény.Gondoljunk csak bele ha valaki 1000 eurót anno 1920-ban vagy csak 1998-ban befektetett volna?