Április második heti hírlevél részlet – Franciaországi távollétem.

 A múlt heti hírlevelemből adnék egy kis ízelítőt nektek kedves olvasó. Ez a Biztoshozam hírlevele amit a Portfolife Kft és a Biztoshozam csapatának összes ügyfele megkapott már kedden.

 

“Április közepén meglátogatjuk ismerősünket Franciaországban. Párizs a lányom kedvenc városa és történetesen ott van tárgyalásom. Egy gótikus építésű panzióban vár minket ismerősöm, Maxime Didier egy New York Times – sal és egy francia vállalati megbízással a kezében. A vállalat, a Christian Dior, amely 2013. 03. 15. óta a tőzsdei piacon jelen van és jelentős a piaci eladása parfümök és kozmetikai termékek terén. Az 1960 – ban alapított cég 135 eurós nyitó tőzsdei árfolyam mellett, mára már 159,14 eurót mondhat magáénak. Vagyis közel 3 év alatt 17 % – os nyeresége van a divat cégnek.

letöltés

A Rue de Montessuy utcában található panzió elég szép és csendes hely. Maxime – mal nemcsak a városnézés és turistalátogatás miatt találkozunk, hanem azért mert egy régi ügyfelem jelenlegi lovagja ez a 41 éves üzletember. Maxime befektetéseket szeretne, és ha már a lányom várost akar nézni, összekötöttem a kellemest a hasznossal. Maxime nem egyedül vár, hanem egy közös ismerőssel, Sándorral. A Rue du Colisée kávézóba ülünk be beszélgetni. Egy csésze francia mogyorókávé elfogyasztása után Maxime és Sándor rögtön a tárgyra tér. A vállalat befektetést szeretne hosszútávon, amelynek Maxime lenne a közvetítője, a vállalat jelentős összeget szeretne európai illetve amerikai befektetési alapokba fektetni. Egyelőre azonban csak 200. 000 euró kezdő összeget fektetnének be hosszú távú megoldásokban. Szóba kerülnek a heti gazdasági történések, illetve a negyedéves jelentések. A kínai piac kezd megnyugodni a január és februári esések után, a részvényeket vásárolják, újra eladási hullám van. Több, mint 11 % – os export a márciusi hónapban, ez jobb, mint az egy évvel ezelőtti adat. A kínai lassulás persze több okból is változással és lassulással van az európai részvényekre. Míg a GDP – n belül a kitermelő – és feldolgozóipar súlya 16% – ra tehető, addig a tőzsdei cégek üzemi eredményének közel 50% – át adják. Így a kínai kereslet visszaesése érzékenyen érinti az európai részvénypiacot. A DAX Index tagok árbevételében a kínai kitettség 10%, ez a legmagasabb Európában, így érthető, hogy érzékenyen reagál a kínai hírekre. Jelenleg viszont a DAX Európában lassuló pénzügyi rendszert mutat. Lassító folyamatként látható, hogy míg Amerika kicsit konzervatívban jelez a múlt heti munkanélküliségi rátára, amely ráadásul fokozatosan csökken, addig Európa és az Európai Központi Bank folyamatosan a Bank Of Japan – nal együtt még………………”

Ha szeretnéd tudni a folytatást, akkor jelentkezz most! Egy regisztráció keretében megtehetted. Itt!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés