Az amerikai döntés után a Martinovics téren dolláreső várt minket

Ez a hét is nagyon hosszú volt, már alig várom a jövő hetet amikor eljön a karácsony. A héten is folyamatosan figyeltük Andrással a cégvezetővel a tőzsdei alakulást és a Fed kamatemelését. Érdekelt engem is ahogy a piacot is ,hogy milyen növekedési következményei lesznek a Trump-kormányzat hivatalba lépésének. Remélhetőleg lendületet kap az USA gazdasága, főleg ha számításba vesszük, hogy a költségvetési megszorítások az utóbbi időben erősen visszafogták az ország GDP-jének alakulását. Konkrétabban: a társasági adó csökkentése és a hazatelepített jövedelmekre vonatkozó részleges amnesztia miatt jelentős ütemben nőni fognak a vállalati bevételek. 13079576Tegnap Andrással összegeztük ezt a hetet, átbeszéltük a magyar forint jelenlegi helyzetét is. A forint egészen 312,30-ige erősödött az euróval szemben,míg a dollárnál 299,40-nél állt meg. Pénteken a  forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty is minimális gyengüléssel kezdett az euróval szemben, míg a cseh korona stagnált.

 

 

 

 

 

Andrással a Martinovics téren találkoztunk és két hosszú kávéval nyitottuk majd zártuk a beszélgetést. Érdekel miről is beszéltünk? Ha igen olvasd tovább a cikkemet!!!

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem Gézával?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei már a kedden teljes egészében megismerték ezt a történetet. De ha regisztrálok akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

“András kora délután az 1906 óta működő X. kerületi Torockó Vendéglőben várt. Beszélgetéseink alatt szóba került, hogy a Torockó Vendéglő mind a kettőnk kedvence, így a soron következő tárgyalást ide beszéltük meg. Illetve Andrásnak a közelben volt szerszámgyártó cége, és egy tárgyalás miatt nem tudott volna időben a III. kerületi irodába átérni. Mind a ketten rendeltünk egy-egy Gundel palacsintát és egy-egy cappuccinot. Ki voltam éhezve az édességre, mert az asszony semmilyen édességet nem adott útravalóul. Andrással mielőtt elfogyasztottuk volna a desszertet és a kávét, együtt örültünk annak, hogy szerdán az amerikai jegybank 25 bázisponttal emelte meg az irányadó rátát. torocko-vendeglo_3_nagyA FED végre kamatot emelt. Tájékoztattam Andrást, hogy Janett Yellen betartotta az ígéretét, viszont a 2017-es évre mindenképp több szigorítást szeretne az Amerikai Jegybank és a piac is erre számít a jövőben. Andrással átbeszéltük a konstruktív konzultáció eredményeit, illetve újra megbeszéltük a befektetendő időszakokat és a tőkét is. András továbbra is fenntartja, hogy új, dollár vagy euró alapú értékpapír számlát kíván nyitni a Partner Banknál, mert a vállalkozásából származó 8 millió forintnyi éves nyereségét itt helyezné el. A konstruktív konzultáció szerint András szereti a nagyobb kihívásokat, szeret kockáztatni, de mégis 20% veszteségnél elbizonytalanodna. images-1András kedveli, és előszeretettel vásárolja a telefonszolgáltatással egybefüggő befektetési alapokat, de növelt kockázatok mellett a fogyasztási és szolgáltatási szektort is eddig előnyben részesítette. András a vásárlási döntése előtt tájékozódott az amerikai és európai piacról is. Ezen a héten több minden mozgatta a piacot a Fed szerdai kamatdöntésén kívül, de az igazán sorsdöntő mégis az alapkamat növekedésének változtatása volt. Csütörtökön a dollár árfolyama a kamat döntésre erősödéssel reagált, már……..”

Érdekelnek hasonló történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés