Brexit – A brit vállalatvezetők kétharmada borúlátó

London, 2016. december 29., csütörtök (MTI) – A korábbinál bizakodóbban ítélik meg cégük jövő évi kilátásait a brit vállalatvezetők, hosszabb távra előretekintve azonban kétharmaduk továbbra is borúlátó.

A Deloitte üzleti tanácsadó cég csütörtökön Londonban ismertetett negyedik negyedéves felmérésében 119 brit nagyvállalat pénzügyi igazgatóit kérdezte arról, hogy véleményük szerint a brit EU-tagság megszűnése milyen hatással lesz vállalatuk működésére.

cliff
A válaszadók 27 százaléka mondta azt, hogy cége 2017-es kilátásait kedvezően ítéli meg. Az előző, harmadik negyedévi vizsgálatba bevont pénzügyi igazgatóknak mindössze a 16 százaléka nyilatkozott így. Azt a felmérést a Deloitte közvetlenül a brit EU-tagságról tartott júniusi népszavazás után végezte el. A referendumon a választók szűk, 51,9 százalékos többsége a kilépésre voksolt.
A csütörtökön ismertetett negyedik negyedéves felmérésből a Deloitte értékelése szerint az tűnik ki, hogy a cégek pénzügyi vezetői a rövid távú kilátásokat most derűlátóbban ítélik meg, mint az utóbbi 18 hónapban bármikor.
A válaszadók 66 százaléka azonban változatlanul attól tart, hogy a brit EU-tagság megszűnése hosszú távon károsítja cégének üzleti környezetét.

Forrás: MTI 2016. december 29., csütörtök 14:27

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, banki terméketek ?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

Érdekelnek a gazdasági folyamatok vagy a gazdasági hírek akkor csak regisztrálj itt !

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés