Donald Trump először tölti a hétvégét a Camp Davidben lévő elnöki rezidencián

 Washington, 2017. június 18., vasárnap (MTI) – Donald Trump amerikai elnök először tölti a hétvégét a marylandi Camp Davidben lévő elnöki rezidencián.

    Csaknem öt hónappal elnöki beiktatása után szombaton először utazott a hétvégére Donald Trump és családja Camp Davidbe, a mindenkori amerikai elnökök hétvégi rezidenciájára. Az amerikai elnök a hétvégéket eddig rendszerint vagy a floridai Palm Beachen lévő Mar-a-Lago nevű birtokán, vagy a New Jerseyben lévő egyik golfpályáján szokta tölteni. Camp Davidet ugyanis – mint egyszer újságíróknak kifejtette – túlságosan is “rusztikusnak” találta.417F7D0100000578-4613816-But_Trump_has_preferred_the_glitz_of_his_own_properties_He_has_c-a-31_1497719066125

 Trump a first ladyvel és a kisfiukkal, Barronnal utazott, s társaságukban van van Victor és Amalija Knavs, Melania Trump édesapja és édesanyja is. A szlovéniai születésű Melania Trump szülei a New York-i Trump-toronyban élnek, de várhatóan időszakosan a Fehér Házban lesznek.417FDB2000000578-4613816-Trump_waved_to_photographers_as_he_departed_the_White_House_in_a-a-22_1497719065618

 Camp David Washingtontól mintegy száz kilométernyire északnyugatra, a marylandi Catoctin-hegységben fekszik. Az ottani üdülő a mindenkori amerikai elnökök pihenését szolgálja, ám helyszíne volt sok jelentős politikai tárgyalásnak is. Franklin Roosevelt amerikai elnök például 1943-ben itt tekintette át Winston Churchill brit miniszterelnökkel a normandiai partraszállás terveit. Jimmy Carter volt amerikai elnök pedig itt is tárgyalt az egyiptomi és az izraeli vezetőkkel a békekötésről és 1978 őszén itt írta alá a híres Camp David-i megállapodást Anvar Szadat akkori egyiptomi elnök és Menáhem Begin, akkori izraeli kormányfő.

A Camp David-i üdülőben minden megtalálható, amire az amerikai elnöknek szüksége lehet. Külön házak állnak rendelkezésre a munkatársaknak, a hadsereg és a biztonsági szolgálat tagjainak és mintegy 12 kisebb épület várja az elnöki vendégeket. Teniszpályák, fűtött úszómedence, tekepálya és moziterem is van a területen. Az épületegyüttest a tengerészgyalogság védi.

A Camp David-i hétvégi rezidenciát Franklin D. Roosevelt elnök használta először, 1942-ben. John F. Kennedy és Lyndon B. Johnson elnök ritka vendég volt, Richard Nixon és Ronald Reagan viszont rendkívül kedvelte Camp Davidet.

CAMP DAVID, UNITED STATES:  Israeli Prime Minister Ehud Barak (L), US President Bill Clinton (C), and Palestinian leader Yasser Arafat (R) pose for a photograph at Laurel Cabin the site where former Egyptian President Anwar Sadat, former Israeli Prime Minister Menachem Begin, and former US President Jimmy Carter conducted peace talks in 1978, during the Middle East Peace Summit 11 July 2000 at Camp David, Maryland, the US presidential mountain top retreat. The peace talks are aimed at resolving the issues of the 52-year-old Israeli-Palestinian conflict including the status of Jerusalem, the borders and nature of a Palestinian state, and the future of Jewish settlers and Palestinian refugees.  (ELECTRONIC IMAGE)   AFP PHOTO/Stephen JAFFE (Photo credit should read STEPHEN JAFFE/AFP/Getty Images)
CAMP DAVID, UNITED STATES: Israeli Prime Minister Ehud Barak (L), US President Bill Clinton (C), and Palestinian leader Yasser Arafat 

Forrás:MTI 2017. június 18., vasárnap 6:01

mti_hirfelhasznalo

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Jelentkezz most regisztrációra!