Portfólióépítés arannyal, ha egy kis biztonságot szeretne

Porfólióépítés arannyal

Az utóbbi hónapokban azt vehettük észre, hogy több cég, több vállalat sikeresen hozta vissza célárait. Sikeresen módosította éves, negyedéves bevételeit. De hogy jön ide a portfólióépítés arannyal?

Több vagyonkezelt termék pluszban áll a mi bankunknál ami a Partner Bank. A fiskális politikának, a pénznyomtatásnak , a FED hozzáálásának, az Európai Központi Bank eszközpolitikájának köszönhetően eddig emelkedtek a részvényárfolyamok, nálunk ennél még magasabb hozamot értek el a vagyonkezelt termékek a Bank értékpapírosztály kiváló vagyonkezelése miatt.

Illetve amiatt is, hogy minden ország segít abban hogy legyőzzék a koronovírussal kapcsolatos veszteségeket amit a vállalatok elszendvedtek és segítséget biztosítottak minden területen a vállalatokat gazdaságilag újraínditani. Az országok, a nemzetek most összefogva  mindenképp szeretnék újraindítani a gazdaságot.

Portfólióépítés arannyal: Kezdjünk bele!

A Nasdaq a múlt hét pénteken azaz 07.11-én új csúcsra futott, s a sok fundamentális aggodalom ellenére a technikai képe is biztató. Már látható annak a jele mibe érdemes a továbbiakban fektetni rövid és középtávon. Szabad készpénzt akár ezekbe a részvényekbe vagy inflációs védett alapokba, aranyba és cashalapban érdemes most tárolni.

A Bloomberg által végzett felmérés szerint a piaci szereplők arra számítanak, hogy decemberben az EKB még tovább bővíti eszközvásárlási programját, és a már így is 1.350 milliárd eurós PEPP programot további 500 milliárd euróval fejeli meg. Azt gondoljuk, hogy a jelenlegi részvénypiaci rally annak köszönhető, hogy megugrott a pénzállomány az amerikai gazdaságban, ezért ezt jelzésként kell felfognunk a folytatás tekintetében.

Azt is látjuk illetve, több elemző megerősíti, hogy tartósan forintromlás várható. Így nagyon jó választás jelenleg is euróban tartani a pénzünket.

Portfólióépítés arannyal EUR/HUF
Portfólióépítés arannyal EUR/HUF

EUR/HUF alakulása: forrás:https://www.teletrader.com/eur-huf-spot/currencies/details/tts-949830?ts=1595066136989&culture=hu-HU

Reálisnak tűnik Varga Mihály pénzügyminiszter közlése arról, hogy a második negyedévben 10% körüli mértékben eshetett vissza a hazai GDP, vagyis nagyobb mértékben, mint ahogy az MNB gondolta (7%) – a mi előrejelzésünk -11.9%. Mindebből pedig az következik, hogy az előttünk álló héten kedden (Július 21-én) nagy valószínűséggel tovább csökkenti a kamatot a Monetáris Tanács.

Virág alelnök rádiónyilatkozatában a korábbi kamatcsökkentés (június 23. 15 bázispontos alapkamat csökkentés – 0,9%-ról 0,75%-ra) után 3 nappal (június 26-án) még azt jelezte előre, hogy ő 15 bázispontos kamatcsökkentést fog javasolni júliusban, illetve azt is említette, hogy ez lehet az utolsó kamatcsökkentés az MNB részéről.

Mi úgy gondoljuk, hogy minimum 15 bázispontos kamatvágás jöhet kedden, de van esély arra is, hogy ennél nagyobb vágásról dönt a tanács (25-30 bázispontosról), mint ahogy arra is, hogy ha most csak 15 bázisponttal csökken a kamat, határozott útmutatást ad az MNB arról, hogy a későbbiekben tovább mérséklődhet az.“-nyilatkozták ezt a napokban a Raiffeisen elemzői

Pénzben úsznak az amerikai kereskedelmi bankok, 15,4 billió dollár ...

Egy kis elemzés

A fundamentális és technikai elemzések viszont rövidtávon mindenképp a koronavírus második hulláma miatt egyéb szektorokban visszaesést jósolnak, várnak. Egy konkrét tényt emitenék csak a Raiffeisen elemzői tollából. “A második negyedévben az ipari termelés évesített mértékben 42,6%-kal omlott össze, amire a második világháború óta nem volt példa.

A közüzemi kibocsátás 4,2%-kal nőtt, míg a bányaipari kitermelés 2,9%-kal esett. Az utóbbi esetében ez volt az ötödik hónap, hogy gyengébb eredményt kaptunk. Az olaj és földgáz kutatási aktivitás 18%-kal csökkent az előző hónap 36,9%-os összeomlása után. Éves szinten 70%-os az elmaradás! A legnagyobb húzóágazat a három közül a feldolgozóipar volt, ami 1946 óta példátlan 7,2%-kal lendült magasabbra. Azonban így is 10,9%-kal elmarad a termelési ütem a járvány előtti szintektől.

Az ipari termelési index, így 2010 márciusi értéknél áll. A pozitív folytatást veszélyezteti a vírus terjedésének nyári felerősödése és az erre válaszul adott tagállami bezárások.” Ezért a javaslatom, még ma el kell kezdeni nyereséget realizálni vagy átcsoportosítani a pénzünket az adott szegmensbe.

Mindenképpen átváltani a pénzünket euróra vagy ha éppenséggel  alacsony a dollár árfolyama dollárba. Mindenképp egy külföldi szolgáltatónál tartanám a továbbikban a pénzem, ahol jelenleg is tartom a Partner Banknál.

Ugyanis erős infláció várható és lehetséges a W alakzat , vagyis a fogyasztási , légi, olaj szektorban és a turizmus, vendéglátás illetve szolgáltatási szektorban nagyobb visszaesés várható. Még nem késő egyezetni tanácsadójával egy időpontot, hogy megmentse betett tőkéjét vagy ha az nincs vegye fel velem a kapcsolatot, még akkor is ha Unit Linked szerződései vannak. Szivesen segítek annak optimizálásbában.

Portfólióépítés arannyal és az olaj
Portfólióépítés arannyal és az olaj

Kép: WTI olajárfolyama. Forrás www.ariva.de

Magas kockázatú részvények

Amit eddig leírtam azok várható adatok, mivel én sem vagyok jós csak a Goldman, JP. Morgan és a Citibank illetve Seeking Alpha , Erste számaival és elemzéseivel dolgozok ez egy erős következtetés. De sajnos 140 elemzőházból 96 elemzőház visszaesést jósol. Éppen ezért akinek most nyeresége van realizája le és tegye fix aranyba vagy infláció védett alapba.

A befektetési aranyról a cikkben még lesz a továbbiakban szó.

Szabad pénz esetén pedig ezek a részvények láthatóan erősnek tánnek és tűnhetnek a magas kockázat mellett:

  • Netflix
    Microsoft
    Geberit
    Zoom Technologie
    Tencent
    Siemens
    Logitech
    Apple
    Facebook
    US0320951017 Amphenol
    Oracle
    SAP
    Nvidia
    Microsoft
    US0304201033 ,AMERICAN Water WORKS
    BMG5876H1051, Marwell Technology
    BB Biotech CH0038389992
    SoftBank JP3436100006
    US79466L3024 SALESFORCE.COM INC
    BYD CO. LTD.
    Emerson Electric
    Intel
Tévézés és porfólióépítés arannyal
Tévézés és porfólióépítés arannyal

Portfólióépítés arannyal és a digitális reflex

Mindehhez hozzájárult, hogy napjainkra a digitális szolgáltatások használata egyfajta automatizmussá vált az emberek többsége számára, akik az egyszerűséget, a felhasználói élményt keresik, és a vásárlók ezek alapján döntenek arról, hogy felvegyék-e egy vállalattal a kapcsolatot.

Az úgynevezett digitális reflex meghatározó lett, amit az is mutat, hogy míg a fogyasztók korábban tudatos mérlegelést követően döntöttek arról, hogy egy feladat vagy tevékenység elvégzéséhez digitális szolgáltatást vesznek-e igénybe, addig mára a válaszadók döntő többsége, 71 százaléka úgy véli, hogy a digitális szolgáltatások igénybevétele szinte ösztönössé vált a mindennapi életben.

A Cisco például egyik felmérésében erre adott választ. Egy felmérésében amelyben világszerte 600 informatikai és üzleti döntéshozót kérdezett meg, a válaszadók 93 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a szakemberhiány jelentősen lassítja vállalatuk digitális átalakulását. Nem meglepő, hogy az olyan szaktudás iránt, mint az adattudomány és az AI (Artificial Intelligence – Mesterséges intelligencia), továbbra is nő az igény – áll az előrejelzésben.
Tehát a mesterséges intelligenciába is érdemes fektetni.   De fontos megemlíteni, hogy az arany is fontos tényező lehet.

A gazdasági kérdések komoly kihívást jelentenek mindenki számára. A piacon a bizonytalanságot és félelmet tapintani lehet. Természetesen a részvénypiacok rallyzása mellett, de… és itt jön a DE!

A piacon jelen van néhány tényező, ami nagyon komolyan befolyásolj az arany árának emelkedését:

  • infláció
  • vírus 2. kör
  • lassuló gazdaság

Azt mondják, ha a 3 problémából, ha 1 is aktivizálódok már az is sok! Javaslom kezdjenek el Önök is kicsiben fizikai aranyat venni!

Portfólióépítés arannyal a Partner Banknál

Egyre fényesebben tündököl az arany | Portfólióépítés arannyal
Egyre fényesebben tündököl az arany | Portfólióépítés arannyal

A Partner Banknál kiváló minőségű, 24 karátos, 999,9-es finomságú színaranyból készült aranyrudak vásárolhatók „Good Delivery“ minőségi garanciával. Mivel az arany értéke ingadozásoknak kitett, a Partner Bank azt a lehetőséget is felkínálja ügyfeleinek, hogy kisebb aranymennyiségek rendszeres vásárlásával hosszabb idő alatt építsenek fel aranyállományt.

Ezzel az aranyvásárlási programmal az ügyfelek egyszerűen és kényelmesen vásárolhatnak fizikai aranyat, és közben profitálhatnak a lehetséges cost-average hatásból: Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank EASY GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük banktrezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Amikor ez a cikk megjelent 1700 volt az arany árfolyama, most 1810 dollár! 2500-2800 USD közé várják az aranyat a Bank of Amerika elemzői!

Az a mostani szinthez képest is 40-60% emelkedés, de ha csak értékmegörzés lesz már megérte, én az értékmegőrzés miatt kb. 10%-át a teljes vagyonomnak átteszem, áttetettem aranyba, tedd te is ugyanezt, csak egy időpont kell hozzá, tőlem.

Portfólióépítés arannyal: Így tárolja az aranyat!
Portfólióépítés arannyal: Így tárolja az aranyat!

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.
Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel illetve a Biztoshozam-mal a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

logo

Szeretnének egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnének átnézetni meglévő biztosításaikat, értékpapírjaikat?

Nincs más dolga csak regisztráljon itt!

 Itt megteheti!

vagy akár

 Itt is megteheti!