Emelkedést mutatott egy-két szektor

Lászlót gyerekkor óta ismerem.  Múlt hétvégén vele találkoztam  Cserszegtomajon. A beszélgetés óta is tartjuk a kapcsolatot. Együtt figyeltük, hogy a héten a Tesla a piaczárás után közzétette negyedéves eredményeit. A cég vesztesége kisebb volt az elemzői várakozásoknál, de így is 6%-t veszített az értékéből. A találkozókor Lászlóval Warren Buffettröl is szó esett. Már meg sem lepődünk, hogy újabb hét, újabb csúcsokat dönt  a nemzetközi piacokon. A héten kiderült, hogy a  Thyssenkrupp 4,6%-ot emelkedett arra a hírre, hogy a cég 1,3 milliárd dollárért túlad veszteséges brazíliai acélüzemén. Lászlóval ma este találkozunk Budapesten , de az egy újabb történet. Lászlót azóta a Dow Jones 20822 pontra történő emelkedése lepte meg. A múlt vasárnap hangulatosan telt.Érdekességként megismertük az Unilever ajánlatát is a Kraft vételére.

(FILE PHOTOS) Two days into its public courtship of Unilever, Kraft Heinz is walking away, scuttling what would have been one of the biggest brand mash-ups ever. The food conglomerate, which is backed by investor Warren Buffett, withdrew its $140 billion-plus takeover bid for European consumer products giant Unilever.

De érdekel miről is beszéltünk? Ha igen olvasd tovább a cikkemet!!!

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem Lászlóval?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei már kedden olvashatták  teljes egészében és megismerték ezt a történetet. De ha regisztrálok akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

Unilever

“Vasárnap délelőttömet a Bakonyban töltöttem, vendégségben voltam egy rég nem látott barátomnál. A gyerekkori barátom, László nemrég költözött Sümeg mellett lévő faluba, Cserszegtomajra és a napokban telefonon kért meg, hogy töltsek nála egy napot, mert tanácsot szeretne kérni. Kb. 30 éve nem találkoztunk. A dinók idejében egy általános iskolába jártunk, de elsodort a szél egymástól. Indulás előtt, még vasárnap reggel, elolvastam a napi sajtó, a New York Times híreit. Ezen a héten a törökországi kapcsolatokkal bíró Do&Co osztrák étterem és vendéglátással foglalkozó cég meglehetősen szilárd negyedéves pénzügyi eredményeket közölt. Erdogan török elnök miatt a cégnek viszont Törökországban csökkent 5%-kal a bevétele (miután Erdogan ellentmondásos rendeletet adott ki a külföldi szolgáltatásokkal kapcsolatosan), de mégis az árfolyamok hétvégére 0,52 %-kal emelkedtek.letöltés

 

László egy forró manhattani kókuszkávéval fogadott, kicsit nosztalgiáztunk. Elmesélte, hogy nemrég vált el feleségétől, Mártától és született egy kisfia, Dénes (16 éves). Elmondta, hogy az iskola végeztével autószereléssel foglalkozott, jelenleg egy mobiltelefon szaküzletet üzemeltet Sümegen és Veszprémben. Kérdésemre elmondta, hogy számára a nyugdíjas évekre kellene megoldás, illetve az összegyűlt, 8,5 millió forintját szeretné elhelyezni 5-7 évre, amíg a gyermeke el nem kezdi a felsőoktatási tanulmányait, szeretné gyermekét lehetőségeihez mérten segíteni.

1389_2

A konstruktív konzultáció elkészítése után tájékoztattam, hogy a héten folytatódott az optimista hangulat a tengerentúlon. A hét elején, kedden a befektetők hangulatát a Janet Yellen kongresszusi meghallgatásán elhangzottak……….”

Érdekelnek hasonló történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés