Gyorsult a gazdasági növekedés az OECD-országokban a harmadik negyedévben

Párizs, 2018. január 12., péntek (MTI) – Éves összehasonlításban 2,8 százalékkal gyarapodott az OECD-országok gazdasága, a második negyedévi 2,5 százalék és az első negyedévi 2,2 százalékos éves bővülést követően; a G7 csoport gazdasági növekedése 2,3 százalékra gyorsult a második negyedévi 2,1 százalékról és az első negyedévi 1,8 százalék után.     

Europa *** Karte EU-Deutschland

Az OECD 35 tagországában negyedéves összevetésben 0,7 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP) július-szeptemberben, a második negyedévi 0,8 százalékos és az első negyedévi 0,5 százalékos negyedéves bővülés után.
Az OECD honlapján közzétett végleges adatok szerint a hét legnagyobb gazdaság (G7) növekedési üteme a harmadik negyedévben a második negyedévhez hasonlóan 0,7 százalék volt az első negyedévi 0,4 százalék bővülést követően.
Az Európai Unióban és az euróövezetben egyaránt kis mértékben, 0,7 százalékról 0,6 százalékra lassult a növekedés üteme a második negyedévhez viszonyítva.
Magyarországon a hazai össztermék (GDP) január-márciusban 1,3 százalékkal, április-júniusban 0,9 százalékkal, július-szeptemberben szintén 0,9 százalékkal növekedett rendre az előző negyedévhez képest. Éves összevetésben az első negyedévben 3,9 százalékkal, a másodikban 3,7 százalékkal, a harmadikban 4,1 százalékkal bővült a GDP a kiigazított adatok alapján.

Forrás:

MTI mti_hirfelhasznalo

2018. január 12., péntek 12:54

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!