Janett Yallen nyilatkozata fontos lépései

A múlt hét legérdekesebb eseménye a csütörtöki Jackson Hole-i jegybankár-konferencia volt Amerikában. Ma a piac a Janett Yallen FED elnök nyilatkozatára vár. Ezért most a piac is kivár. Magyar idő szerint délután 4 óra után kezdődő beszéde sokaknak megnyugvást jelenthet.

Mindenki,vagyis a legtöbben arra várnak,hogy a FED elnök pontos időpontokat mond a beszédében a kamatemelések időpontjára.  A gyenge Amerikai GDP adatok miatt az amerikai jegybankárok kezében van még a kamatemelések időpontjának a lehetősége. A japán Nikkei közel 1,2 százalékot esett a mai reggeli kereskedésben. Európai DAX indexben  a hét elejeihez képest visszaesés van ,jelenleg 10.511 ponton áll az index.  Viszont a Dow Jones tegnap óta is erősödött. jelenleg 18.476 ponton tartózkodik. Megtörni látszik az amerikai és európai kitörés. Tegnap a Nasdaq Composite mutatója 5,49 ponttal, 0,11 százalékkal gyengült, és 5212,20 ponton zárt.

Az olaj ára kissé csökkent, a túlkínálat változatlanul nyomja a piacot, miközben az olajtőzsdéket nem érik világos impulzusok. A Szaúd-arábiai olajminiszter csütörtökön kijelentette: nincs szükség komolyabb beavatkozásra, “hagyni kell, hogy a piac elvégezze helyettünk a munkát”. Néhány elemző azonban úgy értelmezi Khalid Al-Falih szavait, hogy a miniszter a termelés befagyasztásától nem zárkózott el, csak a termelés korlátozásának a lehetőségét zárta ki.

De a piac valószínűleg ma délután megnyugszik és végre újra beindulhat a kereskedés, így is némely értékpapírok már reggel óta nyereséget termeltek, ilyen a Du Pont (E.I) De Nemours (+1,05 %.al) illetve a Volkswagen Vz (+1,83%) és Adidas (+0,79%) és a  Lufthansa illetve a HeidelbergCement egyenként (0,29 %-kal )luft

Érdeklik hasonló rövid gazdasági hírek?

Gondolja át érdekli egy szakmai beszélgetés? Átnézetné az összes megtakarítási termékét?

Jelentkezzen még ma egy konzultációra itt !

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés