Javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

Washington, 2018. június 29., péntek (MTI) – Javult júniusban a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban – derült ki a Michigan egyetem szokásos havi felméréséből, amelynek eredményét pénteken tették közzé.

 Júniusban a fogyasztói hangulatindex végleges értéke 98,2 pontra emelkedett a májusi 98,0 pontról.
Elemzők 99,2 pontos végleges értéket vártak júniusra.
Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója a májusi 89,1 pontról 86,3 pontra csökkent júniusban, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató pedig 111,8 pontról 116,5 pontra emelkedett.
Az egyéves időtávú inflációs várakozás a májusi 2,8 százalékról 3,0 százalékra nőtt júniusban, az öt-tíz éves inflációs várakozás pedig a májusi 2,5 százalékos szint után júniusban 2,6 százalékra emelkedett.
A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felméréskor legalább ötszáz személyt kérdeznek meg.

michigan

Forrás:MTImti_hirfelhasznalo2018. június 29., péntek 16:43

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!