Kamatokra fel – Avagy, hogy tégy szert extra nyereségre 2019-ben

Tudom, hogy Önök is gondolkoznak, hogy idén hova tegyék a megtakarításaikat és a befektetésüket. Ehhez adnék Önöknek egy kis segítséget és támpontot.

2018-as év hírhedt volt Trump belső és külső hatalomharcáról, a kínai-amerikai kereskedelmi háborúról , a FED kamatemeléseiről, a Bitcoin-összeomlásról, a francia és olasz feszültségekről, a brexit még az eddigieknél is nagyobb komédiába fulladt, az államkötvénykamatok felszöktek (de nem a hazai:)), a kínai növekedés lassult, feltörekvő piaci válságok és a tőzsdék gyengélkedése rázta meg a világot.

 

Képtalálat a következőre: „bitcoin lufi”

“Trump januárban a mosógépekre és napelemekre vetett ki védővámot, márciusban az acéliparral folytatta, majd nyáron a Kínából származó amerikai import nagyjából felére, összesen évi 200 milliárd dolláros kereskedelmi forgalmat bonyolító termékekre terjesztette ki a háborúját. Erre a kínaiak hasonló lépésekkel reagáltak, és úgy tűnt, teljes pályás gazdasági háború jöhet. Mígnem decemberben rájöttek, hogy ez mindenkinek árt, és visszavonulót fújtak. A békének pedig egyelőre az sem vetett véget, hogy amerikai kérésre Kanadában őrizetbe vették a legnagyobb kínai technológiai cég, az Egyesült Államok által hosszú ideje üldözött Huawei pénzügyi vezetőjét, aki az iráni szankciók megsértésével vádolnak.”
(Forrás:index) 

Képtalálat a következőre: „trump harca”

 

Ez az év nemigazán kedvezett a részvényeknek és a részvénykosaraknak  sem. Számtalan esetben láthattuk, hogy korrigált a piac. 
Épp ezért körülnéztem a Partner Bank Fókuszkönyvében, hogy mi lenne az a lehetőség, ha Ön vagy Önök új pénzzel rendelkeznek, befektetésre, amibe érdemes elhelyezni a pénzt. Nos a vállalati kötvényekre esett a választásom, ami szerintem sok egyéb részvény mellett 2019 januárjában jó befektetési lehetőség lehet.

Kapcsolódó kép

A kötvényvásárlásnál mindig arra kell figyelni, hogy 100%-os névértéken bocsájtják ki a kötvényt és 100%-os névértéken jár le és ehhez legyen közel a vételkor is. Miért is? Mert ha magas árfolyamon veszünk, lejáratkor veszíthetünk rajta és nem is keveset. A 100% alatti vétel az kiváló lehetőség, mert ott ráadásul árfolyam-nyereségünk is lehet.

De ha 110-115%-os a kötvény jelenlegi árfolyama és több mint 3 év van a lejáratig akkor is egy jó vételi lehetőség.

Kötvényjavaslatok!

  • Procter & Gamble 2024 kötvény: Fix kamatozású, Jó bonítású vállalati kötvény

procter+and+gamble+big

 

 

  • Fix 8% USD-ben vagyis 8% dollárban évente fele / fele arányban fizet kamatot de magas az árfolyam jelenleg 145%-on áll-2024 ben jár le ((minimum 4000 USD a vétel, vagy ennek megfelelő forint vagy euró)

    PROCTER GAMBLE 2024 (WKN 866535, ISIN US742718BG35) Chart

  • Harley Davidson kötvény fix 3,5% dolláros kötvény 

Képtalálat a következőre: „harley davidson”

  •  Érdemes vásárolni, mert árfolyam-nyeresége is lehet, ha lejáratig (2025.07-hó) megtartja, hiszen most 95,21% az árfolyama tehát minden év 3,5%-án kívül egyszer lesz még több, mint 5,5% dolláros árfolyam-nyeresége (minimum 4000 USD a vétel, vagy ennek megfelelő forint vagy euró)

  • 3,5% Harley Davidson Inc. 15/25 auf Festzins Chart

  • Goldman Sachs kötvény 2025

  • Képtalálat a következőre: „goldman sachs”
  • ( a világ egyik legnagyobb befektetési alapkezelőjének vállalati kötvénye), amely 5,1%-os dolláros kamatot fizet évente  (minimum 4000 USD a vétel, vagy ennek megfelelő forint vagy euró)

Jelenleg érdemes venni és 110,6%-os árfolyamon áll

Chart

  • Bombardier évi 6%-os dolláralapú vállalati kötvény- lejárat 2022-érdemes vásárolni

  • IMG_20180119_181241

          évente kétszer fizetnek kamatot a 6%-os dollárt osszák meg két részletben, áprilisban 3% és októberben újabb 3%  dollárban(minimum 4000 USD a vétel, vagy ennek megfelelő forint vagy euró)-ráadásul 96,75%-on áll a papír tehát extra plusz is        lehet ha 2022-ig megtartja.

6,00% Bombardier Inc. 14/22 auf Festzins Chart

 Tudni kell azt is a cégről, hogy  például 2016-ban a Bombardier Transportation jelentősen megerősítette  piaci pozícióját Kínában. Közös vállalatot létesített vasúti irányító rendszerek gyártására Kínában. Ötven százalékos leányvállalata, a Bombardier-Sifang Transportation 381 millió dolláros megrendelést kapott 15 nagy sebességű szerelvény, illetve 80 nagy sebességű vasúti hálókocsi gyártására 165 millió dollár értékben.

  • COLGATE-PALMOLIVE 2025 MTN kötvény
    Lejárat 2025 május 19

éves szinten 7,6%-ot kamatozik dollárban

Kapcsolódó kép

A Colgate-Palmolive cég  130 millió dollár értékben bocsátott ki kötvényt. Hitelminősítése kiváló.  Cash-Flow mérlege átlagon felüli. Nem változó kamatozású és 3000 dollár már elhelyezhető a banknál ebből a papírból.Tehát érdemes vásárolni. Féléves periódusonként fizet kamatot. Mindezt úgy, hogy június 01-én és december 01-én fizeti.

colgate-palmolive-Ratti

A fogkrémek mellett háztartási tisztítószerekről és testápolókról ismert márkát immár a világ háztartásainak kétharmada vásárolja. Ezzel együtt, a Colgate-Palmolive kezében lévő brand újabb 40 miilió háztartást tudott meghódítani, ezzel a legnagyobb bővülést produkálta az összes márka közül.

Gondolkozzon el ezeken, hiszen Ön sem a pénzének az ellensége. Ugyanis vállalati kötvény megvásárlásakor a kötvényt kibocsátó vállalatnak egy előre meghatározott időre kölcsönt adunk. A vállalat pedig kötelezettséget vállal arra, hogy teljes összeget visszafizeti, amikor lejár a kötvény. Sőt akár a bankbetétnél és az állampapíroknál magasabb éves kamatra is szert tehetünk.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!