Kamatot emelt a FED ! Viszont a kamatemelés ellenére is száguldanak egyes részvények.

Kamatot emelt az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve/Fed), idén immár másodjára, 2015 decembere, a kamatemelési ciklus elindulása óta pedig hetedik alkalommal.

Jerome Powell, nominee to be chairman of the Federal Reserve Board of Governors, testifies during his confirmation hearing before the Senate Banking, Housing and Urban Affairs Committee on Capitol Hill in Washington, DC, on November 28, 2017. / AFP PHOTO / SAUL LOEB
Jerome Powell,

A Federal Reserve monetáris döntéshozó testülete, a nyíltpiaci bizottság (FOMC) a piaci várakozásokkal összhangban 0,25 százalékponttal, 1,75–2 százalékra emelte az irányadó kamatsávot. A testület ezt megelőzően márciusban emelte ugyancsak 25 bázisponttal a kamatsáv széleit, májusban pedig változatlanul hagyta.

A szövetségi pénz kamatlába történelmileg még így is alacsony szinten áll, de a kamatpálya emelkedése támogatja a dollárt, ami kedvezőtlen hatást gyakorolhat a feltörekvő országok fizetőeszközeire.

govt-check-690x350

A FOMC tagjainak előrejelzései alapján idén még két alkalommal, jövőre pedig három alkalommal emelik a kamatot.

A nyíltpiaci bizottság 2015 decembere előtt hét évig tartotta történelmi mélységben, zéró közeli szinten az alapkamatot, hogy ezáltal ösztönözze a gazdasági növekedést és felpörgesse az inflációt.

Kamatemelés szerdán történt meg, de csak az utóbbi héten 8,71%-ot emelkedett a Netflix, 12,75%-ot a sokak által csődnek vélt TESLA (halkan megjegyzem az árfolyama áprilisban be került 209 euró alá és most 30 euró felett jár), illetve 2,11 %-ot emelkedett a UnitedHealth Group (Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb egészség biztosítója) részvénye

images

A Netflix pénzpiaci értéke helyi idő szerint  már május közepén ugyanis elérte a 153 milliárd dollárt, és megelőzve a Walt Disney-t, a világ első számú szórakoztatóipari vállalatává vált – adta hírül az MTI akkor. Ma   337,82,90 dollárra nőtt a Netflix részvényára, vagyis aki egy éve ide helyezte a pénzét 153,9%-ot keresett a cég papírjain.

Képtalálat a következőre: „netflix filmek”

Forrás:MTI.mti_hirfelhasznalo Vs.hu és CNN.com

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha bármelyik egyedi részvény tetszett Önnek, részletes információért bátran keresse meg a  PortfoLife tanácsadóját.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Képtalálat a következőre: „tesla”

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!