Kirobbanó formában a világ egyik legnagyobb francia optikus cége.

Kedves olvasó, gondolom észrevetted, hogy tombol a nyár és forróság van kint, de nem bírjuk napszemüveg és üdítőital vagy sör nélkül. De gondoltuk- e azt, hogy lehet, hogy egy aranybánya van a fejünkön amikor a szemüveget felvesszük?

ray-ban-2257021_960_720

Kevesen tudják, hogy amikor ránéznek az egyik leghétköznapibb tárgyra, a szemüvegre, egy 100 milliárd dolláros piac termékét látják. A fejlett országokban a felnőtt lakosság 70 százalékának van szüksége valamilyen dioptriás szemüvegre, nem is beszélve a fejlődő országok egyre nagyobb szemüvegigényéről és a napszemüvegek iránti keresletről. 

Ugyanis ha pl:Ray-Ban, vagy Oakley napszemüveget hordunk, akkor mi már tettünk azért, hogy az Essilor részvény árfolyama emelkedjen.

Essilor Chart

Az Essilor International SA egy francia nemzetiségű optika cég, amely tervez, gyárt és forgalmaz lencséket a világ minden tájékára. Az Essilor történelme 1849-re nyúlik vissza, ugyanis 1849-ben alapították az Esselt az úgynevezett L’Association Fraternelle des Ouvriers Lunetiers vállalatot, mint a párizsi szemüveggyártó műhelyek kis hálózatát. A vállalat gyorsan bővült a 19. század végén és a 20. század elején megszerezte a Kelet-Franciaországi gyárakat, illetve a párizsi üzemeket. A Silor (Société Industrielle deLetrepier et d’Optique Rationnelle) 1931-ben Lissac néven kezdte el a szemüveggyártást és vált a szemlencsék és keretek szakértőjévé. 1959-ben, ugyanabban az évben, amikor az Essel feltalálta a progresszív lencsét, a Lissac saját felfedezést tett, ugyanis megalkotta az Orma 1000 típusú lencsét és keretet, amely már könnyű anyagból készült.

Az Essilor a világ vezető szemüveglencse gyártójaként folyamatosan azon dolgozik, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a tökéletes látás élményét.

Képtalálat a következőre: „essilor”

A történelem kezdődik.

Aztán 1972. január 1-én nagy változás történt, ugyanis a két rivális az Essel és a Silor, a két rivális egyesült és létrehozták az Essilort, az akkori harmadik legnagyobb szemészeti optikai céget a világon. Mára az Essilor már a legnagyobb szemészeti és optikai cég lett, méltán híres szemészetéről, optikai kereteiről, orvosi eszközeiről, kereteiről, napszemüvegeiről, kontakt lencséiről, szemüvegéről és egyéb optikai látásjavító eszközeiről.2017-ben viszont nagy esemény történt, ugyanis egyesült a világ legnagyobb szemüveggyártója, az olasz Luxottica és a világ vezető szemészeti cége, a francia Essilor. A piac örült a hírnek. Hatalmas, mintegy 46 milliárd eurós egyesülésről állapodott meg akkor a világ vezető szemüveggyártója, az olasz Luxottica (többek között a Ray-Ban és Oakley szemüvegeket is ők gyártják) és a világ szintén egyik legnagyobbjának tekinthető lencséket gyártó cége, a francia Essilor. Az európai vállalatok történetében is hatalmasnak tekinthető tranzakcióval létrejövő cég éves forgalma a meghaladhatja a 15 milliárd eurót.

Kapcsolódó kép

Az Essilor International SA műanyag és üveglencséket gyárt és értékesít. A termékpaletta többek között az Ormex, Transitions, Varilux, Essilor Airwear és a Crizal márkákat foglalja magába.

 Az Essilor a nemzetközi piacokon értékesíti termékeit.

Az Essilor, mint globális vállalat

 

Az Essilor a világ vezető szemüveglencse gyártója. A világ 54 országában jelen lévő csoport sikerének titka az az innovációs stratégia, amely több, mint 160 éve meghatározza tevékenységét.

A tervezéstől a gyártásig, a cégcsoport szemüveglencsék széles választékát fejleszti folyamatosan a szemproblémák korrigálására és a szem védelmére. Küldetése, hogy a világ minden részén, mindenki számára lehetővé tegye az igényeit legtökéletesebben kielégítő szemüveglencsék viselését. Ezért évente 150 millió eurót költ kutatásra és fejlesztésre (K+F), ezáltal biztosítva az egyre növekvő hatékonyságú termékeket.

Az Essilor vezető márkái a Varilux®, a Crizal®, az Optifog® és az Xperio® .

Az Essilor 2009.10.02-án került a tőzsdére, akkor 41,08 eurót fizettek részvényenként, ma ugyanez 123,60 eurót jelent. Csak ebben az évben 7,57%-ot emelkedett az Essilor részvénye, viszont a tőzsdei megjelenése óta minden évben átlagosan 9, 45%-ot emelkedett. A cég tőzsdei kapitalizációs tőkéje jelenleg meghaladja a 27,1 milliárd eurót.

Képtalálat a következőre: „oakley hiresség”

 

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha bármelyik egyedi részvény tetszett Önnek, részletes információért bátran keresse meg a  PortfoLife tanácsadóját.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!