Kockázati életbiztosítás

Miért is fontos?

Azért, hogy a jövőben bekövetkező előre kiszámíthatatlan esetekben se maradjon támasz nélkül a család. A biztonság utáni vágy alapvető emberi szükséglet, de nem mindig, és nem mindenkiben tudatosul, hogy problémájára a biztosítás jelenti a megoldást.

Nehéz kimondani, az ember nem is szívesen gondol rá, de sajnos soha nem tudhatjuk, mi történhet velünk a következő nap.

Kockázati életbiztosítás: a biztosított (vagy a biztosítottak egyikének) halála, betegsége, balesete esetén szolgáltat, ha a biztosítási idő alatt biztosítási esemény nem történt, kifizetés nélkül megszűnik. Ez nem megtakarítás célú életbiztosítás, jellegét tekintve leginkább a lakásbiztosításhoz hasonlítható abban az értelemben, hogy csak káreset esetén fizet. Általában modulonként kérhető, hogy milyen esetekre fizessen (baleseti halál, baleseti rokkantság, kórházi ápolás, rettegett betegségek stb, stb.), természetesen a fizetendő havi díjat befolyásolja, hogy milyen esetekben térít a biztosító. Költségekben sokkal olcsóbb mint egy jó vagy akár rossz konstrukciós Unit-Linked (megtakarításos életbiztosítás) Ott  néha előfordulhat az éves  7-10 %-os költség is.A kockázati életbiztosításnál ez nem.

Pl egy 29 éves hölgynek 5.000.000 Ft-os életbiztosítás akár havi 3-4.000 Ft-ból kiegészítőkkel kijön.

Csoportos életbiztosítás: Általában cégek számára kifejlesztett csoportos kockázati biztosítás, ahol legtöbbször a munkaadó a díj fizetője. Mivel általában nagy számú biztosítottról van szó, a biztosítási díj jelentősen alacsonyabb, mint az egyének által köthető hasonló kockázati életbiztosításnak. Nem névre szóló biztosítás, ezért nem befolyásolja a munkavállalók fluktuációja.