Közép-amerikai kávé Önöknek, nektek

A későn ébredőknek is jó reggelt!

Szokásomhoz híven egy új kávét ajánlanék ügyfeleimnek,barátaimnak  ismerőseimnek és mindenkinek aki ezt a cikket olvassa.Szeretném ha üzleti tárgyalás,munka végzés vagy kikapcsolódás alatt ezt a kávét megízlelnék.Kóstoltam tudom,hogy jellegzetes erős de lágy ízű kávéról beszélek.Számomra nagyon finom és különleges volt.

Honduras

A hondurasi kávét ugyan erős kávéillat jellemzi, de meglepően enyhe az aromája és pikáns a sava. A hondurasi kávét gyümölcsös, gabonás ízjegyek jellemzik, amelyekhez csokoládé társul, kellemesen aromás, de nem hagy keserű utóízt maga után.A központi Felvidék legmagasabb fokától, a Cerro Las Minas-tól (2865 m) mély folyóvölgyek futnak a Honduras északi részén található Karib-tenger partjáig. A kávétermesztéshez szükséges ideális földrajzi adottságok tehát adottak. Az első ültetvényezés 1808-ban, a Santa Ana nevezetű tartományban volt. Mint ahogyan a szomszédos országokban is, a kávé a nevét itt is az alapján a magaslati fekvés alapján kapja, ahol nő. A 700 és 1000 méter magasságban termesztett kávét Honduras Central Standard-nak, vagy “De Menos Altura”-nak hívják. Az 1000 és 1500 méter magasságban termesztett kávékat High Grown-nak, a 2000 méteres magasságban termesztetteket pedig Strictly High Grown-nak, vagy „Estricta”-nak nevezik. Hondurasban a kávé januártól augusztusig virágzik, a szüretelés októbertől márciusig tart. Az elmúlt évek során a kávétermelés 1,8 millió zsákra nőtt. Az egész termést magáncégek szállítják el hajón, nagyrészt Németországba és az Amerikai Egyesült Államokba