Magyarországra jöhet az egyik legnagyobb online szolgáltató az Alibaba !

Alibaba a világ egyik legnagyobb  online piaca; ez egy  olyan világkereskedelmi platformja  B2B lehetőségek számára és a kiskereskedőknek. Főleg a kínai gyárak és gyártók élnek vele, a lakosságnak forgalmaznak. Az Alibaba az online felületén  is az importőröknek platformot kínál fel, így  potenciális beszállítókhoz juthat hozzá  és ezekkel  azért rendszeresen kommunikál is.

A cég mivel  üzleti vállalkozásnak indult a kiskereskedelmi  területre épült fel, az Alibaba jelenleg  nem elégíti ki a rendszeres fogyasztókat, saját kis háztartásokat. Ez azt jelenti, hogy hihetetlenül magas a minimális rendelési követelmény, rendelési minimum (jellemzően a több ezer leadott rendelés valósul csak meg) – azonban ez azt jelenti, hogy az egységenkénti ár sokkal alacsonyabb.

Ha beszállítókat szeretne az Alibaba-on, akkor jelenleg  e-mailben kell, hogy  kommunikáljon velük, mielőtt megrendeléseket teljesíti. Gyakran meg kell előre tárgyalnia egy árat – a tipikus online portáloktól eltérően, nem egyszerűen hozzáadni a meglévő bevásárlási listához és a pénztárhoz. Gyakran előfordul, hogy az emberek rosszul viselkednek a kínai beszállítókkal szemben, és figyelmen kívül hagyják az ő .

alibaba-giant

 

Brutális tengerentúli terjeszkedésre készül a kínai e-kereskedelmi óriás, az Alibaba – derül ki a cég frissen bejelentett beruházási terveiből, amelyekről a Reuters  is írt. Az Alibaba 100 milliárd jüant (kb. 3,9 ezer milliárd forintot) költ a következő öt év folyamán logisztikai hálózatának bővítésére és technológiai fejlesztésére.

A keretből 5,3 milliárd jüant a Cainiao Smart Logistics Network nevű, a legnagyobb kínai logisztikai cégeket tömörítő üzleti szövetségbe fektetnek, amelyben így az Alibaba 51 százalékos tulajdonos lesz és új helyeket kap az igazgatóságban. A tőkeinjekcióval a napi 57 millió kiszállítást bonyolító Cainiao 20 milliárd dolláros üzletté nő, de egyelőre nincsenek arról szóló hírek, hogy tőzsdére menne.

Alibaba

A hálózatfejlesztésbe öntött hatalmas összeg egyszerre jelzi az agresszív tengerentúli terjeszkedés, és a kínai belső piaci erősítés szándékát az Alibaba részéről. Az újonnan bejelentett közvetlen értékesítési csatornáik közt ott van a Fülöp-szigetek, Indonézia és Thaiföld is, amelyet a dél-kelet-ázsiai, Lazarda Group nevű logisztikai cégbe fektetett 2 milliárd dollárral hoznak létre.

 Az Aliexpressz jelenleg is sok sok forgalmat ad le magyarországi ügyfeleknek, de mivel az Alibaba Kelet-Európában terjeszkedik, így valószínűleg Magyarország is elég nagy célpont lesz több üzlethelyiség, iroda és webshop kialakítására.
Comprar-Móviles-Baratos-en-AliExpress-173-678x381
Érdekes hír még, hogy szeptemberben az z Alibabához tartozó Ant Financial, vagy más néven Alipay a KFC gyorsétterem lánccal együttműködve a kelet-kínai Hangcsou-ban bevezette a „mosollyal fizess” szolgáltatást.

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!