Mi történt december óta, vagyis lehet, hogy érdemes Donald Trump részvényeibe fektetni?

Tudta-e Ön, hogy a Forbes magazin által 3,7 – 4 milliárd dollárosra becsült vagyonával Donald Trump az Egyesült Államok eddigi messze leggazdagabb elnöke? December 28-án ez az elnök, miután a kereskedelmi háborút fokozatosan és drasztikusan előidézte azt mondta most kell részvényt vásárolni. 2018-as év nagyon drasztikus volt emelkedés és korrekció majd emelkedés és esés jellemezte. De eljöttek a megegyezés napjai, majd december 28-a óta a szinte folyamatos emelkedés. Ha ránéznek Önök is egy-két részvényeikre főleg ha rajtunk keresztül fektettek már be, legfőképpen itt gondolok akár az E-Mobility vagyonkezelt kosárra, december 31 óta 12 %-os emelkedést láthatnak. De ugyanezt tapasztalhatják, meg a Danaher, a Mastercard és a Visa részvényeinél, illetve a Netflix, Apple és egyéb más részvényeknél is.

Képtalálat a következőre: „e-mobility geely”

De menjünk a színfalak mögé. Vajon Donald Trump mibe fektet?

Hisz szinte az összes részvény megtalálható nálunk, mármint a Bank 2500 euróért megvásárolja Önnek, ha szeretné. Tehát böngéssze ezt át és alakítson ki Ön is egy jó portfóliót, mert jelenleg emelkedő trendben vagyunk. Persze a nyereségeket folyamatosan realizáljuk is. Magyarul tegyük át fix kamatozású vállalati kötvénybe, részvénybe, befektetési alapba vagy Magyar Államkötvénybe, vagy ha olyan számlánk van, vigyük haza.

Képtalálat a következőre: „euró”

De milyen portfóliója van Donald Trump-nak vagyis az Amerikai Egyesült Államok  elnökének?
Sajnos nagyon nagy titok övezi, de azért egy két vásárlásába be enged tekinteni.

Ezek a következők.

Nagyjából 500 ezer és egymillió dollár közötti értékben birtokol Citigroup. JP Morgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley és Goldman Sachs és Mastercard részvényeket. Ezek közül rajtunk keresztül a Wells Fargo és Mastercard részvény megvásárolható is.

Wells Fargo

A Wells Fargo & Company (Wells Fargo) egy sokszínű amerikai pénzügyi holding. A Wells Fargo a legnagyobb pénzügyi szolgáltatók egyike az USA-ban. Leányvállalatainak szervizkínálata a céges- és privát ügyfelektől kezdve, a jelzálogon, finanszírozáson és lízingen keresztül, a részvény kereskedésen és vagyontanácsadáson át, biztosításokig, pénzmozgáskoordinációig és nyugdíjjal kapcsolatos szolgáltatásokig tart.

Meglepő módon támadta a Ford vezérigazgatóját és a BMW teljes stábját, de mindkettő cég részvényeit tartotta. Az egyik legnagyobb kritikusa, Warren Buffett cégétől, a Berkshire Hathawaytól is vannak részvényei, sőt 2016 óta kétszer emelt a kitettségein. Jelenleg 2019-ben egyik tanácsadó cége shortolta a Warren Buffet cégét a Bershire Hathaway-t és vásárolt egy nagyobb összeget ebből dollárban. Tehette ezt, hiszen a december végével záródott három hónapban a Berkshire Hathaway adózás utáni vesztesége 25,39 milliárd dollár, részvényenként 15 ezer 467 dollár lett. Egy évvel korábban, 2017 utolsó három hónapjában a cég adózott eredménye 32,551 milliárd dollár, részvényenként 19 ezer 790 dollár volt. A 88 éves főrészvényes, elnök-vezérigazgató Warren Buffett nevével fémjelzett társaságnak különféle területen működő vállalatban van többségi vagy kisebbségi részesedése a biztosítástól a szállításig, a közművektől az energiatermelésen át a feldolgozóiparig, a pénzügyi és más szolgáltatásoktól a kiskereskedelemig.

Viszont vásárolt az Apple-ból és az Alphabet (Google)-ból is, miközben háborút indított az elmúlt két évben ellenük. Az Apple részvényi közel 2 millió dollár értékben volt a portfóliójában, miközben élesen támadta a céget, amikor az nem akart segédkezni a San Bernardino-i lövöldözés után az FBI-nak feltörni a gyanúsított iPhone-ját.
Jó hír, hogy mind a Berkshire Hathawey, BMW, az Apple és az Amazon részvénye megtalálható a Bankon keresztül. Több ügyfelünk már több ezer eurót realizálhatott ezekből. Az Apple célárfolyamát ráadásul a nagy esés után a Meryl Linch nemrég emelte meg. Viszont van még erő és lendület ezekben a részvényekben.

De térjünk vissza az Amerikai Elnök Donald Trump portfoliójához.

Képtalálat a következőre: „trump portfolió”

Forrás: smartdividendstocks.com

Ugyanis köztudott, hogy az elnök gyógyszergyár ellenes, de a portfóliójában mégis e cégek vannak United Healt Group és a Novo Nordisk. De megtalálható itt a Pfizer, a Merck, a Celgene és a GlaxoSmithKline, illetve nemcsak a gyógyszergyárat támadta, hanem az élelmiszeripart is. Mégis a kiskereskedelmi óriás Walmart és a General Mills részvényei is a portfóliójában van. Ezek közül a Bank is ajánlja a Novo-Nordisk, a Pfizer és a Merck gyógyszergyártó részvényeit, hiszen jó cash-flowal, árbevétellel és osztalékkal rendelkezik. De végezetül az Amerikai elnök, még 2016 előtt befektetett a Phillips, Kinder Morgan, TransCanada részvényeibe és egyre több részvényt vásárol a Deutsche Bank részvényeiből. A Deutsche Bank részvénye igaz igen magas kockázatú, de aki hisz abban, hogy a Commerzbank-kal sikeres lesz a fúzió, annak igen csak ígéretes lehet a bank részvénye. Az utóbbi két részvényt eddig már vásároltunk ügyfeleinknek, de érdemes figyelni a Trump által is kedvelt Chevron és Exxon Mobil részvényeire is, mert mindkettő megtalálható a banknál.
Ezenkívül a Partner Bank Fókuszkönyvében megtalálható a Novo-Nordisk és a General Mills részvénye.

DSC_0959

 

Bátran ajánlom hosszú és középtávra is. De mi is a General Mills, sokan megkérdeznék. A General Mills Inc. egyike a világon vezető élelmiszer konszerneknek. A vállalat gabonapelyheket, pékárut, készételeket, harapnivalókat és tejtermékeket gyárt és kínál. A legismertebb márkái közé tartoznak: Big Gcereals, Häagen Dazs, Pillsbury, Green Giant, Old El Paso vagy Betty Crocker. Ezeken kívül a vállalat a következőkön keresztül is termel: Joint Ventures Nestlé termékekkel, mint Cine Minis, Chocapic vagy Fitness Cornflakes.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!