Mit is mondanak az elemzők? Csökkent a recesszió kockázata.

London, 2016. szeptember 9., péntek (MTI) – Londoni pénzügyi elemzők szerint a legutóbbi üzleti felmérések és reálgazdasági aktivitási adatok arra vallanak, hogy a brit gazdaság meglehetősen ellenállónak bizonyult a Brexit-sokkal szemben, és így a korábban gondoltnál kisebb a recesszió kockázata.

London, 2016. szeptember 9., péntek (MTI) – Londoni pénzügyi elemzők szerint a legutóbbi üzleti felmérések és reálgazdasági aktivitási adatok arra vallanak, hogy a brit gazdaság meglehetősen ellenállónak bizonyult a Brexit-sokkal szemben, és így a korábban gondoltnál kisebb a recesszió kockázata.20523673-many-pound-sterling-bank-notes-closeup-view-business-background-stock-photo

Az Oxfordi Egyetem Londonban működő gazdasági elemzőrészlege, az Oxford Economics szakértői, akik a brit EU-tagságról tartott népszavazás óta heti rendszerességgel tesznek közzé “recessziófigyelő” gyors-elemzéseket, pénteken ismertetett új összeállításukban felidézték, hogy a brit hazai össztermék (GDP) 80 százalékát adó szolgáltatási szektor aktivitási jelzőszáma, a beszerzési menedzser-index a múlt hónapban soha nem tapasztalt ütemben emelkedett.
Az Oxford Economics londoni elemzői közölték: az utóbbi időszak adatait egybevetve az eddigi 30 százalék helyett most már csak 25 százalékra taksálják annak kockázatát, hogy a brit gazdaság recesszióba kerül.

 

MTI

Érdeklik hasonló rövid gazdasági hírek?

Gondolja át érdekli egy szakmai beszélgetés? Átnézetné az összes

megtakarítási termékét?

Jelentkezzen még ma egy konzultációra itt !

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés