Negyedéves jelentések alapján az Apple nem zárt jól, viszont a kilőtt a Peugeot.

Az Apple  bevétele 13 százalékkal, az értékesítés 11 százalékkal esett, így 4,3 millió számítógép fogyott, összesen 5,2 milliárd dollár értékben. Az Apple – az iPhone visszaesését az indokolja, hogy nem tudott megújulni és az Apple PC-s vonalat meg elhanyagolja. Sem az asztali, sem a hordozható gépek, sem pedig a profiknak szánt Mac Pro nem kapott érdemi frissítést, ez pedig a keresletet is jelentősen visszahúzza.Iphone 7

Viszont az autógyártók jó negyedévet zártak, aPSA a vártnál jobb gyorsjelentéssel jelentkezett. A francia autógyártó profitja majdnem megduplázódott tavalyi  időszakhoz képest, így a Peugeot részvényárfolyama, már 6,69 %-os pluszban van. Részvényenként 13,39 Eurót kér a francia autóipari nagyvállalat,úgy hogy anno 2013-ban 4 euró alatt volt a részvények ára.

A BASF második negyedévében sem zárt jól, az árbevétele 14,5 milliárd euró volt, ami elmaradt a 15,2 milliárd eurós konszenzustól. A BASF árbevételét meghatározza az olajkitermelés, alacsony olajárak  és a növényvédelmi szerek piacán tapasztalt gyenge kereslet.

BASF

Érdekelnek ilyen rövid gazdasági hírek?

Akkor csak kattints ide!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés