Negyedéves jelentések hete – Sikeres- e a Microsoft, felvásárlás a Lindénél?

Eltelt egy újabb hét ! A gazdaságban az amerikai vállalatok az első  negyedéves jelentéseket tették meg. Ezen a héten jelentett a Microsoft , amely egyre jobban teret ad a felhő alapú szolgáltatásainak.A bevétel területén ugyan  kisebb csalódást okozott a Microsoft első negyedéves gyorsjelentése, az egy részvényre jutó eredmény szintjén viszont felülteljesítette az elemzői várakozásokat.

cloud

  • a Microsoft bevétele 8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a tisztított bevétel pedig 7 százalékkal emelkedett konstans devizaárfolyamok mellett
  • egy részvényre jutó eredménye 73 cent lett, a Thomson Reuters konszenzusa alapján 70 centre számítottak az elemzők
  • az egyes üzletágak közül az “intelligens felhő” 6,76 milliárd dollárt tettek ki, vagyis a teljes bevétel 28 százalékát adta
  • Jelenleg a Microsoft árfolyama 62,54 euró , csak a mai nap  0,06%-ot erősödött.
  • Egy éve még 45,06%-on állt a szoftveróriás árfolyama.

    A héten jelentett a Linde is. A Linde a várakozásokat meghaladó, 1,04 milliárd eurós első negyedéves operatív eredményről adott számot. A várakozás 1,01 milliárd volt, s az érték 5,7%-os emelkedést jelent tavalyhoz képest. A mérnöki üzletág jó teljesítménye mellett a költséghatékonysági intézkedések is segítették az eredményt. Mindenesetre a bevétel 6,6%-kal 4,39 milliárd euróra emelkedett, miközben a várakozás 4,25 milliárd volt. A cég fenntartja idei évre vonatkozó előrejelzését, amely mínusz és plusz 3% közötti bevételváltozást jelent, 0-7% közötti operatív eredménybővüléssel. Persze ez kevésbé hat az árfolyamra, mint a Praxair felvásárlás. Ennek pedig továbbra is ellenállnak a szakszervezetek, amelyek az igazgatóságban (felügyelőbizottság) a szavazatok mintegy felét birtokolják. A tervezett felvásárlás ellen tegnap is tüntettek a dolgozók a cég székháza előtt Münchenben. Jelenleg a Linde árfolyama: 161,60. Csak a mai nap 0,22 %-ot erősödött a német vállalat.
    letöltés

    Jelentett a Starbucks is. A második negyedéves árbevétel 5,3 milliárd dollár lett, alulmúlva az 5,42 milliárd dolláros várakozásokat, míg az egy részvényre jutó tisztított profit a vártnak megfelelően 0,45 dollár lett. A legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az értékesítések 3%-kal növekedtek a várt 6%-kal szemben az előző évhez képest, amihez gyakorlatilag mindegyik földrajzi szegmens hozzájárult. A vállalat 2017-re 2,08 és 2,12 dollár közötti EPS-t vár, ami elmarad a 2,13 dolláros várakozásoktól. A hírekre közel 5%-ot esett az árfolyam piaczárás után. A Starbucks egy olyan piaci vállalat pedig, amely 2010 óta kisebb nagyobb sikerrel emelkedik a tőzsdén. A vállalat bevételei nőnek. 1992-ben lépett a tőzsdére, osztalékfizető és a cég 5 év alatt 12,75%-os nyereség növekedést ért el 2016 decemberéig.

001

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!


red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés