Négyhavi csúcsra jutott a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban

    Washington, 2017. május 12., péntek (MTI) – Javult a fogyasztói hangulat az Egyesült Államokban májusban, mutatója négyhavi csúcsra jutott – a Michigan egyetem szokásos havi felmérésének pénteken közzétett előzetes eredményei szerint.

USA

    A fogyasztói hangulatindex a januári 98,5 pont óta a legmagasabbra, 97,7 pontra emelkedett májusra az utólag lefelé módosított áprilisi 97,0 pontról. Elemzők 97,0 pontos májusi adatra számítottak.
Az alindexek közül a következő hat hónapra vonatkozó fogyasztói várakozások mutatója 87,0 pontról 88,1 pontra emelkedett, a jelenlegi helyzetet tükröző almutató pedig nem mozdult az előző havi 112,7 pontról.
Az egyéves időtávú inflációs várakozás 2,5 százalékról 2,6 százalékra emelkedett májusban, míg az öt-tíz éves inflációs várakozás az előző havi 2,4 százalékról 2,3 százalékra csökkent.
A Michigan hangulatindex a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mérőszám ahhoz, hogy megbecsüljék, hogyan alakul a fogyasztás, amely az amerikai GDP mintegy 70 százalékát adja.
A Michigan Egyetem kutatói a havi rendszerességgel végzett reprezentatív felmérés keretében legalább ötszáz személyt kérdeznek meg telefonos interjú keretében.

Forrás:MTI 2017. május 12., péntek 16:32

mti_hirfelhasznalo

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés