Rendkívüli: Jó adatok, de mégis vegyesen zártak és mozognak a tőzsdei indexek.

1,0949 körül ragadt a dollár az euróval szemben a vártnál erősebb amerikai GDP-növekedési adatra. A magyarázat az lehet, hogy a Fed kamatemelés szempontjából szintén lényeges árindex (PCE) kissé még süllyedt is, azaz a gyors GDP-bővülés mellett sincs igazi árnyomás az Egyesült Államokban. fed-650x360A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,43 százalékkal emelkedett reggel óta.Jelenleg 18247 ponton zárt. Míg  az  arany ára  1270 dolláron landolt, a tegnapi naphoz képest viszont 0,27 százalékkal emelkedett. A technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,10 százalékkal növekedett a mai napon. A Nikkei225 nőtt 0,11%-ot,míg a Hang Seng 0,42%-ot esett. A harmadik negyedévben az Egyesült Államok bruttó hazai terméke a legnagyobbat nőtt két év óta. Soha nem látott fejlődés az Amerikai piacon.  A  mai délután közzétett adatok szerint 2,9%-ot növekedett az amerikai gazdaság (évesített mutató) a harmadik negyedévben. A tényadatok jelentősen felülmúlták az elemzői várakozásokat (2,5%).maxresdefault

A felszökő szójaexportnak köszönhetően csökkent a külkereskedelmi deficit, és így a kereskedelem 0,83 százalékponttal járult hozzá a GDP növekedéséhez a második negyedévi 0,18 százalékponttal szemben.

A háztartások fogyasztása, amely a GDP mintegy 70 százalékát adja, 2,1 százalékkal bővült a második negyedévi 4,3 százalék után.Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a Fed felemeli decemberben az irányadó kamatát.

Érdekelnek

ilyen rövid gazdasági hírek?

Akkor csak kattints ide!

Szeretnél minden héten hírlevelet kapni tőlünk?

Akkor csak regisztrálj  ITT!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés