Szadai vadak és az orosz medvék már a spájzban vannak !

Ezen a héten is magasan szárnyaltak a részvények. A hét meglepetése, hogy eggyes Biotechnológiai alapok, részvények  1 hét alatt 15-20%-ot emelkedtek. De nem így volt 4 hete, amikor Zoltánnal és Zsófiával találkoztam Szadán. Akkor még az autóértesítési adatokról folyt aszó, bezzeg most arról , hogy pénteken a S&P 500-as a valaha volt második legmagasabb értékén zárt. Pénteken a pénzügyi szektor volt a nyertes, de négy hete még a J.P. Morgan 3. negyedéves jelentéseire kellett figyelni. Zoltánnal és Zsófiával azóta is tartom a kapcsolatot, hiszen  a szerződésük utógondozása a részükre  fontos. dollarEgy hónapja a Dow Jones amerikai index 18138 ponton zárt, míg a most pénteki adaton  már látszódik az erős konjunktúra hatás, hiszen a Dow Jones éréke már 18686 pont. Vagyis az erősödés november 08.-a óta folytatódott. Hol van már az euró /dollár 1,11 -es keresztárfolyam. Egy hete még 1,12 -es arány volt, négy hete 1,11 , most viszont 1,059. A dollár értéke a forinthoz képest 291,54. Zoltán és Zsófia a mai napig, olvassa a hírlevelem. A házaspárral Szadán ismerkedtem meg ,ahol azóta én már többször megfordultam, legutóbb például egy pisztrángot fogyasztottam el ott. De ha érdekel a történet, miről beszélgettünk csak olvasd tovább egy Bisnode minőségű cég tanácsadójának történetét.

bisnode_aa_suriel

AA (dupla A) tanúsítványra a magyarországi vállalatok 1,75 %-a jogosult. Velük az üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata nagyon alacsony.

De miről is beszélgettünk akkor vasárnap Zsófiával és Zoltánnal?

20160907_073530

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei ismerik ezt a történetet már, és szeretném ha ti is olvasnátok a teljes történet minden részletét . Ezért megosztom veletek ezt az október 16.-ai történetet.

20161016_135139

Vasárnap 17:00-kor Kasza Tibire gondoltam, hisz az ő városában, Szadán „A Szűcs fogadója” étteremben foglaltam asztalt. Még a találkozó előtt halottam a hírt, hogy péntek éjjel Londonban a Fitch bejelentette, hogy Oroszország adóssági besorolását stabillá nyilvánítja. Indoklásában kiemelte a rugalmas árfolyamrendszert, az inflációt követő monetáris politikát, az államháztartási konszolidációt és a pénzügyi szektornak nyújtott segítséget. A besoroláshoz hozzájárult még, hogy Oroszország jó gazdaságpolitikával válaszolt az olaj ár esésére.

A megbeszélt találkozóra korábban érkeztem, így a vacsorámat (szilvásváradi pisztrángot) is volt időm a megbeszélés előtt elfogyasztani. Zsófia és Zoltán az asztalnál helyet foglalva egy kókuszos cappuccinot kértem Zoltánnak, mivel állítólag az a kedvence, magamnak és Zsófiának egy–egy hosszú kávét rendeltem.

Bemutatkozás után kiderült, hogy a házaspár a megörökölt és összespórolt 3 millió forintját szeretné elhelyezni dolláralapú befektetésbe. A hölgy postavezető helyettesként, míg Zoltán targoncavezetőként dolgozik. A konstruktív konzultáció során kiderült, hogy kb. 5-7 évig nem nyúlnának a pénzhez és közepes kockázattűrő képességgel rendelkeznek. Zoltán és Zsófia miután a bank bemutatása megtörtént, érdeklődve hallgatta, hogy mi is történt a héten Amerikában. Azért is figyeltek, mert számukra minden pénzügyi döntésnél a biztonságon kívül fontos, hogy ismerjék a világpolitika alakulását. Tájékoztattam őket arról, hogy már csütörtök estére sokat erősödött az amerikai dollár, átmenetileg az 1,10-es szintet is át tudta lépni. A dollár erősödése meglátszott aznap estére az indexeken is. Az amerikai részvényindex (Dow Jones) magasan, 18138 ponton zárt pénteken, csütörtökhöz képest 0,22%-ot erősödött. Mivel már régebben megérkeztek az amerikai piac munkaerő-piaci adatai is, azok ezt az erősödést be tudták biztosítani. Pénteken három banknak, a J.P. Morgan, a City Group és a Wells Fargo adataira volt érdemes figyelni, hiszen megkezdődött a gyorsjelentési szezon a bankoknál is. Már a harmadik negyedéves gyorsjelentésekről van szó. Az amerikai Munkaügyi Minisztérium csütörtökön közölte, hogy az október 8-án zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 246 ezer maradt, nem változott az előző héthez képest. Utoljára 1973 októberében mértek ilyen alacsony adatot.635900903134295770-wells-fargo-ap-earns

A héten megérkeztek az autóipari értékesítések adatai is, az Alfa Romeo (39%) és a Jeep (21%) márkák eladásai növekedtek a legerősebben. Míg a BMW-nél ez a szám „csak” 10,5%-t jelent, hiszen ennyit bővült a csoport eladásainak száma. Pénteken az amerikai jegybankelnök, Janett Yellen ismételten nyilatkozott, amelyben közzétette, hogy az elvárt 2%-os infláció alatt, kb. 1,5%-nál járnak. Sejtelmesen fogalmazott a decemberi kamatemeléssel kapcsolatosan. Yellen elmondta, hogy ha újra az amerikai gazdaság recesszióval fog szembenézni, akkor azonnali “agresszív lépésekre van szükség”. A pénteki beszéd után a New York-i tőzsdén esett a részvények és a dollár árfolyama. Jelenleg a tíz éves amerikai államkötvények most közel 1,8%-t, illetve akár alacsonyabb 1,4% kamatot fizetnek lejáratkor. Az Alcoa, az amerikai alumínium gyártó közzétette a pozitív negyedéves gyorsjelentését, illetve a héten kiderült a gyengeség az űrhajózási ágazatban.

Zsófi a beszélgetés alatt megszomjazva, mindhármunknak a ház különlegességét, a házi készítésű gránátalma nektárt rendelt.

Európában eközben az európai részvényindex, a DAX viszont 10588 ponton zárt. A DAX indexen belül az RWE St 4,24%-ot, míg a Deutsche Bank 1,73%-ot erősödött. Európában egy vitát kiváltó újságcikk kavarta meg a közvéleményt, mi szerint vessen véget a kötvényvásárlási programjának az EKB, mert az egy spekuláció. A Bloomberg kiszivárogtatta, hogy az EKB kész mérsékelni eszközvásárlási programjának méretét, illetve azt havonta akár 10 milliárd euróval kész csökkenteni.social-tech-7d25a852b6

 A héten az állampapírok piacán vegyes volt a kép. A legjobban és a legtöbbet a spanyol és a görög állampapírokkal kereskedtek. Hiszen Görögországban potenciál van.

Zoltán kérésére viszont elmondtam, hogy Ázsiában vegyes a kép, a kínai adatok alapján kiderült, hogy az export és import adatok közül a szeptemberi export 10%-os esést mutatott. Viszont az olaj árának erősödése a töretlen túltermelés ellenére is tovább zajlott a héten, jelenleg a WTI hordónkénti olaj ára 50,46 dollár. A tájékoztató megbeszélés után még picit beszélgetve a szadai étteremben maradtunk és a következő találkozó során sor kerül a megbízások felvételére. Ennek reményében még egy frissen facsart narancslevet fogyasztottunk el a helyszínen.”

20161016_143944

Érdekelnek hasonló történetek?

focusbook_hu

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down