Tudod mi volt a héten a tőzsdén? Íme egy részlet a heti hírlevelünkből

Te mennyire ismered a heti gazdasági eseményeket? Regisztráltál már a Portfolife hírlevelére? Szeretnél napi gazdasági híreket pontosan ismerni? Érdekel a részvény vagy kötvényvilág?

Képtalálat a következőre: „adidas vállalat székhelye”

  • Tudtad-e, hogy az elmúlt negyedévben az Adidasnak 14%-kal nőtt árbevétele Oroszországban ?
  • Tudtad-e, hogy vizsgálatot indított a New York-i állami adóhatóság Donald Trump és családja ellen, miszerint csalás révén tettek szert hatalmas ingatlanbirodalmukra, miközben több száz millió dollárnyi adót is elcsalhattak?
  • Tudtad-e, hogy a fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse Németországban tőzsdére készül?
  • Tudtad-e, hogy Amerikában az Amazonnál jelenleg 11 dollár a legalacsonyabb órabér ?

    images

Ha szeretnéd ezeket még részletesebben ismerni, kattints a Portfolife oldalra és regisztrálj.

Addig egy kis részlet a jövő heti hírlevélből………………

“A piaci félelmek beindultak, miszerint az iráni olajt nem tudja majd Oroszország és az OPEC pótolni, ezért óriási vételi pozíciók és shortolások, spekuláció indult el. Az amerikai olajtartalékok emelkedtek, ráadásul Szaúd-Arábia bejelentette, hogy napi 10,7 millió hordóra emelik a kitermelést. A hét végére a WTI nyersolaj ára 74,32 dollár, míg a jobb minőségű Brent 1,53%-os emelkedéssel, 84,11 dolláron zárt. A General Electric cég bejelentette, hogy jelentős átszervezést hajtanak végre, illetve megválik eddigi vezérigazgatójától, John Flannerytől. A General Electric részvénye a hír hatására 7%-kal emelkedett, míg a hétvégére 16,74% plusszal zárt. Meglepő munkanélküliségi adat látott napvilágot Amerikában, ugyanis a szeptemberi munkanélküliségi ráta 1969 óta nem látott mélységbe (3.7%) zuhant. Jim Hackett, a Ford Motor vezérigazgatója a héten bejelentette, hogy átszervezést hajt végre és leépíti a bérmunka egy részét. Két hét emelkedés után két hét korrekció következett be az amerikai részvénypiacokon. Ezen a héten ismét emelkedtek az amerikai kötvényhozamok, a 10 éves amerikai államkötvény hozama 3,2%-ra emelkedett. A hét vesztese a technológiai szektor lett, de a Dow Jones indexe is közel 300 pontos esésben zárt.”

Képtalálat a következőre: „john flannery general electric”

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!