Újra Amerika a politika szinpadán

Nem tudom ti voltatok- már Inbruckban. Insbruck egy nagyon szép tiroli osztrák város, ezt a hétvégén megtapasztaltam amikor ott voltam.Katáékkal még gyerekkorom óta ismerjük egymást, ők hívtak meg egy hete ide minket. A látogatásunk óta telefonon is többször beszéltem velük. Ma is tájékoztattam arról őket, hogy február eleje óta a mai napon  óriási magasságba kapaszkodott az angolt font, hiszen ma Theresa May brit miniszterelnök előrehozott választásról beszélt. A dollárral szemben 0,8 százalékot erősödött a fizetőeszköz, és 1,266-os kurzust ért el. Tájékoztattam arról is őket, hogy az S&P 500-as mutató 0,42 százalékos, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,14 százalékos mínuszban volt európai idő szerint este 18:00-kor. 16732072_e414211162fdce7edd2a75e4561203bb_wm

Tájékoztattam továbbá őket arról is, hogy most hétvégén esedékes a francia elnökválasztás első fordulója, melyben az utolsó pillanatban is születhet meglepetés. Ráadásként tőlem tudják, hogy  hétfőn  jelentett több bank Amerikában többek között a Bank of America (negatív számok jelentek meg tőle), a Charles Schwab, a Goldman Sachs (amely több, mint 10 pontot is esett), az IBM, a Johnson & Johnson és a Yahoo!  Katának viszont a jó hír az volt, hogy az Nvidia chipgyártó félvezető cég árfolyama 13.-ról 17.-re majdnem 4%-t is emelkedett. Ma viszont 0,56 %-t esett.

Katával és Bélával való beszélgetésembe most bele is tekinthetsz, csak olvass tovább.

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem Katáékkal?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei ma már olvasták és teljes egészében megismerhették ezt a történetet. De ha regisztráltok, akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

“A húsvéti ünnep Innsbruckban a pihenésről, kikapcsolódásról szól. Váratlanul döntöttem az utazás mellett, meglepve a kikapcsolódással a páromat. Tirol talán egyik legszebb városába már péntek este megérkeztünk, a csodás táj nyugalommal töltött el bennünket.

Este lefekvés előtt elolvastam egy cikket a Bloombergen, miszerint az Apple kapott arra engedélyt Kaliforniában, hogy tesztelje az önmagukat vezető autókat. Ez nem az Apple által tervezett önálló autókat jelenti, hanem olyan szoftvert készített a cég, amivel bármilyen új autó rendszeréhez azonnal tud csatlakozni az iPhone és ennek első tesztelése zajlott most.Apple-iCar-cover-2

Másnap a tárgyalás előtt Katával és Bélával (a kérésüknek megfelelően) közösen megnéztük a tiroli Állami Múzeumot és a tiroli Néprajzi Múzeumot. Rengeteg barokk és katolikus templom található a városban, néhányat belülről is megnéztünk. Séta közben pedig megcsodálhattuk a hegyeket. Miután a kirándulásról hazaértünk az innsbrucki családi házba, megkóstoltuk a híres tiroli szalonnás gombócot, káposztával és természetesen az édesség sem maradhatott ki, így közelebbről megismerkedtem a finom házi rétessel. Majd a tárgyalás mellé a vendéglátóink egy-egy Franziskannert vagyis Melange-t tejszínhabbal szolgáltak fel. Kata és párja kihangsúlyozta, hogy cégük 2015. évi nyereségéből származó 50.000 eurót befektetnék több részvénybe és magasabb kockázatú befektetési alapokba. Mielőtt a végső döntést meghozzák, természetesen szeretnék megismerni az ezen a héten történt gazdaságpolitikai eseményeket.

images (1)

Csütörtökön Amerikában negatív hangulat uralkodott a részvénypiacokon. Újra a politikai események kerültek a középpontba. Donald Trump utasítására az USA ledobta minden idők legnagyobb bombáját Afganisztánra. A több mint 10 tonnás bomba a legnagyobb jelenlegi bevethető fegyvere volt az USA hadseregének.

Az amerikai részvénypiacon majdnem a legnagyobb veszteséget a Dow Jones szenvedte 0,67% mínusszal, 20453 ponton zárta a húsvét miatti rövidített hetet. A kispapírokat tömörítő Russell 2000 még…..”

Érdekelnek hasonló történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés