Vajon ismered-e azokat a filmeket és tévéműsorokat, amelyeket a Disney kap a Fox-től

A Walt Disney Company és a 21st Century Fox nagyszabású szerződést kötött, amelyben a Disney a filmek, a televíziós produkciók gyártásában és disztribúciós vállalkozások nagy részében veheti ki a részét, ha létrejön a szerződés, akkor a Disney 52,4 milliárd dollárt fizet ki. Ez a vételi ajánlat jelentős hatással lehet a média és a szórakoztatóipar területén.

 

A Disney és a Fox megerősítették a múlt héten a vételi szándékot.

A “nagy hat” hollywoodi stúdió egyikeként hosszú, hosszú ideig a Fox körül forgott minden. A filmstúdió 1935-ben alakult, mint a 20th Century Fox Film Corporation társaság. A társaság évtizedek óta több tucatnyi szórakoztató műsort készített. És most mindkettőnek a Disney lehet a tulajdonosa, kiegészítve ezzel a 2009-es Marvel Entertainment akvizícióit és a 2012-ben már létrejött Lucas film felvásárlást

.disney20-grid-uproxx

 

A rajongók már várják az üzlet létrejöttét, amely lehetővé teszi a Disney számára, hogy néhány megmaradt Marvel karakter filmes joga is átkerülhessen a Disney-hez. De ez nem olyan egyszerű, kezdve a milliárd dolláros franchise jogoktól, illetve olyan jogi bukkanókról, amelyekről soha nem hallott a Disney, sem más médiabirodalom. Ez az üzlet magában foglalja a Fox filmkészítő berendezések, valamint a forgalmazási üzletág teljes felvásárlását is. A TV oldalán a 21st Century Fox megtartja a Fox Broadcast hálózatot, a Fox News-t és a Fox Sports 1 kábeles sporthálózat tulajdonjogát. A TV ipar működése miatt a Fox-on bemutatott műsorok még mindig megjelenhetnek olyan csatornákon, amelyeket a Disney nem vásárolt meg. Ugyan a Disney cégé a tulajdonosi jog, de vannak olyan jogi problémák a sorban (pl.: streaming-eloszlás), amely megoldásra várnak.

 

Mit is jelent a Fox teljes felvásárlása a  Disney -nek? A Deadpool-ban, a Fantastic Four-ben és az X-Men-ben is teljes tulajdonnal ruházta fel a Disney a Marvel karaktereket. Jelenleg a cégek megosztották a screen-jogokat két további Marvel karakterrel: a Quicksilver és a Scarlet Witch-el, ezeknek az Avengers és az X-Men sorozat képregény az alapja.

149642_6548820_updates

 

A csodálatos filmeknek mindig is szükségük van a gazemberekre – most már van

Ez azt jelenti, hogy például az X-Men csatlakozhat a Marvel Cinematic Universe-hoz. Amikor befejeződik az Avengers: Infinity War 2019-es forgatása, a vállalat új, rossz, de izgalmas karaktereket tud megvenni a Marvel számára, pl.: a Doctor Doom és a Galactus.

 

A Star Wars mellett a Disney korábban bebizonyította, hogy erőteljesen érdeklődik a James Cameron által kitalált Avatar iránt, hiszen a jogok korábbi megvásárlásával a floridai Disney Worldben felhúztak egy olyan vidámparkbeli látványosságot, ami azóta is sikeresen működik.

Tehát, ha az üzlet megkötésre kerül, akkor talán a Disney-től láthatunk még néhány Avatar-folytatást. De fennállhat, hogy olyan klasszikus sci-fi, akció és fantasy filmeket is tovább gondoljanak, mint az Alien, a Die Hard vagy a Predator. Ráadásul azért ne felejtkezzünk el A majmok bolygója sorozatról sem, ami bár a nyáron úgy tűnt, lezárult, de ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehessen újabb és újabb részeket kitalálni. És az sem lenne utolsó, ha a Reszkessetek, betörők és az Éjszaka a múzeumban filmekre építenének új alapokat.

85101-Ejszaka-a-muzeumban---A-farao-titka-2014

Örülhetnek a képregény filmek rajongók is, mivel egyre több olyan mű készülhet, ahol együtt tűnhetnek fel a Marvel-univerzum eddig elválasztott tagjai, a Fantasztikus négyes és az X-Men jogok a Fox-nál voltak idáig, nem harcolhattak együtt mondjuk a Vasemberrel, de a szerződés kötés után elszabadulhatnak az ötletek és persze a szereplők is. Nem mellékesen a Fox felemás sikereket ért el a képregény film fronton, érdekes mód olyan művekkel rúgtak csak labdába, mint a Deadpool vagy a Logan, amelyek kifejezetten a felnőtt rajongóknak készültek. Kérdés, mi lesz ezzel a vonallal, hiszen ez a hangvétel és célközönség totálisan idegen a Disney-től.

letöltés (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!