Vasárnap reggel – Lehet megváltozik a világ?

Szakad,újra esik!

Az eső sajnos mosta az utakat, minden csatakos volt. Mi sétáltunk a városban, de csábított a Frei kávézóból kiszűrődő finom kávéillat.  A Nyugati pályaudvar mellett lévő Frei kávézó a kedvenc törzshelyem, de sajnos most is tele volt. Egy két ember épp akkor kászállódott fel az ülőhelyéről, így én és a család is le tudtunk ülni.

Elkértünk egy kávélapot, majd megrendeltem a kedvencem a Comoi olaszkávét. A család többi tagja meg egy forró csokit és egy  beduin kávét kért. Csak úgy száguldott a finom illat az orromba a kávémból, mézzel isteni volt.

Elovastam a szokásos napi sajtót és örültem annak, hogy a héten Amerikában illetve Ázsiában a piac nyugvó pontra ért. Franciaországi utazásom után holnap örvendve megyek az irodámba be.  Ami meglepett az az,hogy 52 dollár alá esett a Microsoft árfolyama a pénteki amerikai kereskedésben, ami másfél havi mélypontnak felel meg. A zuhanással 30 milliárd dollárnyi piaci kapitalizáció tűnt el percek alatt.

Illetve örömmel olvastam a hírt, hogy májusban a Magyarország várható felminősítése két cégnél is lehetséges. A Fitch  május 20-án elsőként adhatja  meg az elmúlt évek pozitív javulásáért a felminősítést , majd az év második felében a Moody’s elemzőitől is megérkezhet a régen várt lépés. A Standard & Poor’s ugyanakkor nem fog változtatni még a kilátási lehetőségen sem,  ugyanis  az a hír hogy ez a minősítő cég a legérzékenyebb a különböző mutatókra , mint például a gazdaságpolitika minősége vagy a kiszámíthatóság. 

A napi gazdasági újságok elolvasása után, újra hazatérünk szokásos hétvégi munkára és a takarításra. Majd  a gyerekkel a cirkuszba mentünk. Mindenkinek ilyen vidám hétvégét kívánok.

Egy pillanatot vetek azért a Coca-Cola chartjára. Örülök, hogy  sok embert jól tájékoztattam evvel kapcsolatban is.

chart_year_Coca-Cola (1)

Hétfőtől újra megtalálható vagyok a San Marco utcai irodámban , a kedvenc cégemmel a Portfolife Kft-vel . A Biztoshozam csapatára  a jövőhéten több feladat  is vár,mind értékpapír,vagyonkezelt számla és mind  biztosítási területen  és a hitel és az LTP -ben is.

Ha te is akarsz jó tanácsot,csak jelentkezz!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés