Warren Buffet befektetései I. rész – Apple

Mint szakmai körökben ismert a nagybefektetők is diverzifikálva , vagyis szétporlasztva helyezik el a vagyonukat vagyonkezelőn keresztül a tőzsdén.Be szeretném mutatni az egyik ilyen befektetőt. Warren Edward Buffett aki befektetéseivel hatalmas vagyont halmozott fel – 2006-ban a Forbes magazin Bill Gates után a világ második leggazdagabb embereként tartották számon – és ezzel kiérdemelte az „omahai bölcs” becenevet. Befektetési társasága a Berkshire Hathaway, amelyben a részvények több mint 38%-át birtokolja. Majd Warren Buffett, a híres amerikai befektető 2008-ban, a pénzügyi válság legmélyebb évében a világ leggazdagabb embere lett a Fortune 500-as listája szerint.  images (1)A cége 46 év alatt átlagosan 20,2%-os hozamot ért el, ami minden egyéb befektetési lehetőséghez képest kimagaslónak tekinthető. Befektetései között számos részvény , blue-chip, befektetési alap és vállalati kötvény található. Ilyenek: Coca-Cola, Apple, Wal-MartWells Fargo, Foods és a Tesco. Napokban a sajtó is foglalkozott azzal, hogy a befektetési cége egyesíteni az Unilevert és a Kraft Heinz. Még az első tárgyalás zajlott le , de itt kiderült , hogy az Unilever visszautasította a Kraft Heinz 143 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát. De persze a tárgyalások továbbra is folytatódnak.

Most szeretnék bemutatni egy részvényt amelyet Warren Buffett és birtokol. Lássuk a negyedéves jelentését ,amely 2017 február elején jelent meg.

Ez a cég a közismert  Apple.

knowledge_graph_logo

Az Apple Inc. (korábban Apple Computer, Inc.) főként hardvergyártással foglalkozó cég, ami saját szoftver platformot épít Mac OS X operációs rendszerére alapozva, mely a NeXTSTEP által fejlesztett operációs rendszer leszármazottjának tekinthető.

De mi is történt 2016 év végén?

Vették az iPhone-okat, mint a cukrot 2016 utolsó három hónapjában, és ez újra a csúcsra repítette az Apple-t

Az okos telefonok piacán, az Apple a piac 17,9 százalékot mondhatja a magáénak.

screen_shot_2017-01-31_at_23_12_04

  • 78,3 millió iPhone, 13 millió iPad (ez az 500 dollárnál drágább tabletek piacának 85%-a), és 5,3 millió Mac került eladásra ebben a negyedévben. Ezzel rekord méretű bevételt generált a cég, összesen 78,4 milliárd dollárt 3 hónap alatt, ez Magyarország éves GDP-jének a fele.9826_04_06351
  • Nagy cél volt a vállalat számára, hogy Kínában is terjeszkedjen. Úgy tűnik, jó úton haladnak, ugyanis a kínai vásárlók fele vagy másik gyártó mobiljairól váltott az Apple-re, vagy most vett először okostelefont magának.
  • Tim Cook bizakodó volt Trump várható adóreformjaival kapcsolatban, amelyek lehetővé tennék a cég számára, hogy a külföldre kihelyezett 200 milliárd dolláros készpénztartalékot visszahozzák az USA-ba különösebb következmények nélkül. Lehet, hogy ebben az esetben óvatosabban kellene szembemenni az elnökkel.
  • Amikor a Qualcomm perrel kapcsolatban kérdezték, Cook azt mondta, utál perelni, és csak mint utolsó utáni lehetőségként gondol erre az opcióra. Most viszont úgy érezték, nem maradt más választásuk, csak a bíróság.

    iPhone/iPadimages

    • Tim Cook szerint az Apple alábecsülte az iPhone 7 és az iPhone 7 Plus népszerűségét, jobban vitték őket, mint gondolták.
    • Cook azt is elárulta, ennél a készüléknél volt idáig a legmagasabb a másik platformról váltók aránya.
    • Az iPhone 7 Plus lett minden idők legnépszerűbb Plus modellje.
    • Részben az éves frissítési ciklusnak köszönhetően, az iPhone eladások az Egyesült Államokban ”két számjeggyel” nőttek.
    • Cook továbbra is elkötelezett az iPhone jövőjét illetően, kicsit hergelte is a népet: ”Rengeteg dologban másképpen gondolkodunk, mint a többiek; talán ez (mármint a következő iPhone ) is csak plusz egy ilyen dolog lesz.
    • Az iPadek frissítés hiányában nem kaptak akkora rivaldafényt. Viszont 3 különböző embertől, három apró kis infót kaptunk a várható upgrade-et illetően. Egyrészt biztosan lesz új iPad ebben az évben. Másrészt 90 napon belülre várható. Harmadrészt valószínűleg nem márciusban. Nesze semmi fogd meg jól, de még így is okosabbak lettünk, mint eddig.

      Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, banki terméketek ?

      Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

       Itt megteheted!

      Érdekelnek a gazdasági folyamatok akkor csak regisztrálj itt !

      red-arrow-curved-down

    Konzultációra való jelentkezés

    Forrás: wikipédia, www.imagazin.hu