Heti piaci elemzés avagy miért fektessen a jövőbe is

Best of Innovations

 A pénz vagyis a tőke helye manapság

EUR/HUF árfolyam (euró/magyar forint) - Árfolyamok - Pénzcentrum

 

Szeretném elösször is leszögezni, nem a bankszámlán érdemes tartani a pénzt. De nem is otthon készpénzben amit némelyik falusi ismerősöm mond. Hanem akkor hol ? Kérdezné a kedves olvasó. Értékpapírokban és ráadásul egy osztrák számlán, osztrák felügyelettel 100.000 eurós betétgaranciával és 20.000 eurós befektetési betétvédelemmel. Ugyanis ott dolgozni fog, vagy kötvényekben vagyis hitelt adunk különböző államoknak, vállalatoknak, önkormányzatoknak. Illetve tulajdonosok leszünk különböző nagyvállatokban aminek legalább 3-5 milliárd dollár vagy eurós tőkéje van. Már csak azért sem tartanám a bankszámlámon a pénzt ,mert 0,001%-ot sem kamatozik, brutális számlavezetési költsége van. És bárki bármit mond a magas infláció mellett a pénzem egyre kevesebbet ér.

Magyarország kontra Ausztria

Wheat Grain on the Waving Colorful National Flag of Austria .macro Shot  Stock Image - Image of europe, seed: 275008367

 

Én Magyarországon max egy havi megélhetési pénzt tartok, bankszámlán pedig annyi amennyi kimondottan szükséges a napi élethez. Értékpapírból ugyanis bármikor hozzáférhetek a pénzemhez és ha az adott eszköz pluszban áll, ha kell valamihez tőke abból “csípek le” egy kicsit. Ugye abban egyetértünk, hogy megnyugtatóbb az Ön vagy a te számodra is, ha a pénzügyi tevékenységet az  MNB felügyeleten kívül az osztrák pénzügyi felügyelet is ellenőrzi. Az osztrák bankfelügyelet az FMA, hosszabb néven Österreichische Finazmarktaufsicht. Ausztria mellett már több tízezer magyar döntött, ugyanis Ausztriában elsők között, 2012-ben vezették be ezt a MIFID II szabályozását. Az ügyfélnek  az igényei az elsők és erre Ausztriában szigorúan figyelnek. A másik dolog az időtartam, nem mindegy milyen időszakra fektetsz be, ha valakinek két év múlva van szüksége a tőkére akkor az ne egy hosszútávú befektetési alapba tegye be a pénzét vagy fordítva a rövidtávon ugyanerről beszélhetünk. A kockázati szint besorolás sem elhanyagolható. 

Ezenkivül ha kamatadó mentességet szeretnél akár  közép – és hosszú távú befektetésben, akkor te is tarthatod Ausztriában a pénzed Tartós Befektetési Számlán (öt évnyi kamat adómentességet adó Euró, Dollár vagy Forint számlán). Most ebben az irásban adok pár lehetőséget Önöknek ha megkeresnek engem akkor milyen befektetést javaslok és hova is tegyék rövid, közép vagy hosszútávra a pénzük. De elösször jöjjön egy kis összefoglaló.

Európa!

Lépett az EKB: mérsékli a kötvényvásárlásokat - AzÜzlet

A közelmúltbeli stabilizálódás után csütörtökön az európai részvénypiacok megpróbáltak fellendülni. A New York-i technológiai részvények vezetésével thangulatváltás volt a piacon. Az eurózóna vezető indexe, az EuroStoxx 50 4.814,08 ponton zárt, 1,06 százalékkal magasabban, mint előző nap. Az EKB az infláció lassulására és az eurózóna lassú gazdasági fejlődésére várható kamatcsökkentéssel reagált. A figyelem most az amerikai jegybankra összpontosul, amelynek monetáris politikai döntése a jövő héten esedékes. A kamatcsökkentés előre eldöntött ténynek számít. Nem világos azonban, hogy milyen mértékű lesz a csökkentés, és hogy a FED milyen irányt vesz az elkövetkező hónapokban. A vezető brit index, az FTSE 100 jó fél százalékkal 8.240,97 pontra emelkedett csütörtökön. A svájci SMI kissé lemaradva, fél százalékos erősödéssel 11.982,34 pontra emelkedett. Visszafogta az index nagy súlyú Roche részvényeinek árfolyamcsökkenése.

A svájci gyógyszeripari vállalat ismét nem tudott lenyűgözni lipidcsökkentő portfóliójának adataival. A Roche részvények mintegy 2 százalékkal estek. A dán versenytárs, a területen úttörőnek számító Novo Nordisk részvényei azonban profitáltak. Ebben a vegyes környezetben az európai egészségügyi részvények indexe, a Stoxx Europe 600 Health Care az ágazati kevésbé vesztese lett ennek a hétnek.

Európa folytatás

 

Semiconductor equipment maker ASML profit rises on record bookings | Reuters

A Stoxx Europe 600 Technology ezzel szemben nagyot emelkedett, mintegy 2 százalékos árfolyamnyereséggel. A technológiai részvények tehát folytatták  a héten a fellendülést. Előző nap Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója egy technológiai konferencián a mesterséges intelligencia zászlóshajójának ritka chipjei iránti nagy keresletről számolt be. Ami feldobta a befektetők mostanában kevésbé eufórikus hangulatát. Az EuroStoxx 50-ben a chipgyártó berendezéseket gyártó ASML vezette a nyertesek listáját  3,5 százalékos emelkedéssel. Az árutermelő vállalatok és a bankok részvényei is keresettek voltak. Utóbbiaknak segített a szektorban az Unicredit Commerzbankba történő befektetését követő folyamatos felvásárlási lehetőség. A JPMorgan felminősítette az ABN Amro és a Banco BPM részvényeit. A szektorban fúziós és felvásárlási hullám várható.  Jelentősen emelkedtek a DSV logisztikai csoport részvényei. A Deutsche Bahn logisztikai leányvállalatáért, a DB Schenkerért folyó licitháborúban a dánok a jelek szerint az élen járnak. Mint a Bloomberg hírügynökség a helyzetet ismerő személyekre hivatkozva jelentette, a DSV a Deutsche Bahn igazgatótanácsának támogatását élvezi, és már előrehaladott tárgyalásokat folytat.

Amerika

US election polls 2024: Who is ahead - Harris or Trump?

2024.09.12-én a gyengébb kezdés után  folytatták előző napi emelkedésüket az amerikai részvénypiacok. Az Nvidia vezetésével különösen a technológiai szektor részvényei továbbra is keresettek voltak. Amit az e szektor által dominált Nasdaq 100 vezető index 0,97 százalékos emelkedéssel 19.423,07 pontra mutatott. Az erősebben blue chipek által súlyozott Doe Jones Industrial 0,58 százalékkal 41.096,77 ponton zárt magasabban. A hangsúly továbbra is a gazdasági adatokon volt. Az USA-ban a termelői árak emelkedése a várakozásoknak megfelelően gyengült augusztusban, ami alátámasztja azt az elméletet, hogy hamarosan kamatcsökkentésre kerül sor. A csökkenő infláció és a gyengülő gazdaság miatt a pénzpiacok arra számítanak, hogy az amerikai jegybank jövő szerdán (szeptember 18) enyhíti a monetáris politikát. A várakozásoknak megfelelően az Európai Központi Bank (EKB) máris kamatcsökkentéssel reagált. Az azonban nem világos, hogy az USA-ban mennyire fognak csökkenni a kamatok. Amíg nem lesz több tisztánlátás, kérdéses, hogy a befektetők négy Nasdaq-győztes nap után meddig vásárolnak még technologiai súlyozásu papírok – különösen, hogy a szeptember amúgy is meglehetősen gyenge hónapnak számít a tőzsdéken, és közelednek az amerikai választások.

A Dow Jones Industrialban a vegyipari vállalat, a Dow Inc. részvényei messze lemaradtak, 1,2 százalékkal estek, miután a vállalat csökkentette a harmadik negyedévre vonatkozó értékesítési kilátásait, és az európai árrésnyomásra is utalt. A Moderna részvényei 13 százalékkal estek. Ezzel még távolabb kerültek a koronavírus-járvány okozta csúcsok. A vakcinagyártó a csalódást keltő eladások miatt jelentősen csökkenti kutatás-fejlesztési költségvetését. Ráadásul a vállalat szerint a nullszaldópontot várhatóan csak 2028-ban érik el. Ezzel szemben az Alaska Air részvényei 1,4 százalékkal emelkedtek. Előnyükre vált, hogy a légitársaság optimistább kilátásokat adott a folyó negyedévre. A jó nyári kereslet és a váratlanul alacsony üzemanyagköltségek hátszelet adnak.

De mibe is fektessünk ezek után

Mindenképp vegyük fel pénzügyi tanácsadóval a kapcsolatot, a cikk alján ott az enyém akár velem is lehet egyeztetni időpont után. Majd döntsük el arra a bizonyos pénzre mikor van szükség amit félretennék, ha egy -két három év mulva akkor fix kamatozású kötvényben gondolkodjunk és magunktól ne spekuláljunk részvényekbe, mert annak rosz vége lehet. Aztán nézzük az országkockázatot, a vállalatok múltját, cash-flowját, osztalékfizetést és a deviza és politikai kockázatot. Legjobb javaslat ha ezt a tőkénket vagyonkezelt számlába vagy befektetési alapokban helyezzük el.

Vagyonkezelt kosarakba hagy emeljem ki a jövőbe fektetőeket. Pl a Best of Innovations vagyonkezelt kosarat. Amit egyösszegben 2 millió forinttal havi rendszeres megtakarítással pedig 1-1,2 millió forinttal megnyithat. Majd arra havonta minimum 40-50.000 forinttal belevásárolhat a kosárban található 20 -22 részvénybe és ETF-ekbe.

Középpontban az innováció és az ipari digitalizáció - Szakmát Szerzek!

Best of Innovatons

A Best of Innovatons vagyonkezelt a jövőbe fektet.Olyan részvények találhatóak meg benne, mint Apple, Airbnb, Meta Platform (Facebook), Amazon, Microsoft, Taiwan Semmiconductor, Snowflake, Nvidia, Visa, Walt Disney , Roche és Nextera Energy és sorolhatnám még.

A Best of Innovations vagyonkezelt kosár mag szatelit elven müködik. A “Best of Innovations” vagyonkezelés egy olyan diverzifikált
portfólió, amely közvetlenül a legígéretesebb vállalatokba és/vagy közvetve, alapokon keresztül fektet be.

Ezek a vállalatok a világ vezető és leginnovatívabb vállalatai közé tartoznak.
A közvetlen részvénybefektetés különlegessége, hogy Ön a “tulajdonos család” tagjává válik, és a vállalatban lévő részesedését közvetlenül a saját értékpapírletétjén tartja. A vagyonkezelés összetétele a részvények és alapok értékelésére szolgáló professzionális rendszereken alapul.
A folyamatos monitoring révén a vagyonkezelésben lévő pozíciók gyorsan cserélhetők, ha az alapvető értékek már nem
meggyőzőek.

Egy befektetés a jövőbe

Melyik befektető nem gondolja manapság: „Bárcsak befektettem volna 10-20 éve az internet, vagy az okostelefonok világába!“ A Best of Innovations kosárral a Partner Bank egy olyan terméket bocsát rendelkezésre, amellyel ma hasonló esélyeket lehet megfogni, azaz egy befektetés a hosszútávú jövőbe. Az új vagyonkezelés olyan cégeket tartalmaz, akiknek üzleti területe a jövőorientált trendek területén található, ill. mesterséges intelligenciát használnak fel. Az előtérben itt is egyedi részvények állnak. Az olyan területeken, ahol a piacok erősen fragmentáltak, vagy ahol még nincs jelen domináns vállalat, ott ETF-eket vetünk be. A Partner Bank ezen termékénél is egy olyan bevált stratégiát követ, ahol nemzetközi minőségi vállalatok sokaságába invesztál. A széles diverzifikáción keresztül, tehát különböző régiók, valamint üzletágak felhasználása által egy átlagon felüli hozamot tud megcélozni.

Snowflake

Snowflake

A Snowflake konszenzusos minősítése mérsékelt vétel, amely 22 vételi, 9 tartási és 0 eladási minősítésen alapul. A Snowflake átlagos célárfolyama 176,39 dollár. Ez 31 Wall Street-i elemző 12 hónapos árcélján alapul, amelyeket az elmúlt 3 hónapban adtak ki.

A Snowflake olyan adatelemző és -kezelő szoftvereket értékesít, amelyek az Amazon.com (AMZN), a Microsoft (MSFT) és az Alphabet (GOOGL) Google felhőalapú számítástechnikai platformjain futnak. A Snowflake felhőalapú adatkezelési platformmá fejlődött.

Visa

Akkora a baj, hogy már a Visa is figyelmeztetést adott ki - Economx.hu

A szilárd befektetési döntések meghozatalának egyik legjobb módja, ha Warren Buffett portfólióját figyeli. Számos legnagyobb részesedése évek, sőt évtizedek óta felülmúlja a piac teljesítményét. Egyik hosszú távú pozíciója, a Visa (NYSE: V) a közelmúltbeli korrekció után felkeltette a figyelmemet. Buffett 2011 óta tartja ezt a részvényt. Két izgalmas oka van annak, hogy miért érdemes most a Visa-t a portfóliójába vennie vagy megvenni a Best of Innovationst.

  • Ez az a részvénytípus, amelyet minden befektető birtokolni akar.
    Buffett az egyik leghíresebb idézetében egy olyan leckét próbált megmagyarázni, amelyet újra és újra megtanult: Bízzon a nagyszerű vállalatokban, ne a menedzsmentcsapatokban.A Visa 61%-os piaci részesedéssel rendelkezik az általános célú fizetési kártyák piacán az Egyesült Államokban. A Mastercard a második helyen áll 25%-os piaci részesedéssel, míg az iparág többi részét mindössze két vállalat teszi ki. Ez sem új dinamika. A Mastercard és a Visa több mint egy évtizeden át élvezte az iparági duopóliumot, és a Visa mindvégig nagy fölényben volt.
  • Nagy vállati részvényt ritkán kap ilyen olcsón meg.
    A tömeges iparági konszolidáció és az eszközök nélküli üzleti modell kombinációja hatalmas és folyamatos nyereséget eredményezett a Visa számára. A saját tőke megtérülése hihetetlenül lenyűgöző, figyelembe véve, hogy a vállalat konzervatív mértékű tőkeáttételt alkalmaz. A szabad cash-flow-termelés szinte mindig pozitív volt. Egy kisebb korrekciót követően a részvények árfolyam/nyereség alapon most az elmúlt évek legolcsóbb szintjén kereskednek.

Walt Disney

A Disney hatalmas méretét és szellemi tulajdonának mély katalógusát egy rivális képtelen lenne lemásolni.  Mivel a streaming-szolgáltatások már nem termelnek veszteséget, a nyereség jelentősen nőni fog.  A részvény határidős P/E szorzója a piaci átlag alatt van.

Disney bevételi költsége az elmúlt négy évben a bevétel kétharmada körül volt. Ezeknek a költségeknek mintegy 90%-a olyan szolgáltatásokhoz kapcsolódik, mint a programozás, a gyártás és az üdülőhelyi vendégek kiszolgálása. Több ember elbocsátása veszélyezteti a minőséget; az árak emelése pedig az előfizetéseket és a látogatottságot.

A diszkontált cash flow modell alapján a bevételek 2024 és 2030 között átlagosan 7%-kal emelkedhetnek. A nyereség 17,5%-kal nőhet. A 2024-es pénzügyi évre vonatkozó 4,35 dolláros EPS-becsléssel, 17,5%-os becsült éves profitnövekedéssel és 26-os P/E szorzóval számolva a Disney részvények árfolyama 2030-ban elérheti a 350 dollárt. Ez a wall streeti “bika” előrejelzés a Walt Disney számára, amely most 95,36 dollláron tartozkodik.

Disney Stock

Airbnb részvény

A 24 elemző közül 4 (16,67%) erős vételre, 3 (12,5%) vételre, 12 (50%) tartásra, 0 (0%) eladásra, 5 (20,83%) pedig erős eladásra ajánlja az ABNB részvényt.

Az Airbnb közölte, hogy a felhasználók 125,1 millió éjszakát és élményt foglaltak le, ami a második negyedév legmagasabb eredménye. „Minden régióban folyamatos növekedést tapasztaltunk 2023 második negyedévéhez képest, és ismét Ázsia és Latin-Amerika állt az élen” – áll a részvényeseknek írt levélben.

A vállalat azt is közölte, hogy több mint 200 000 alacsony minőségű listát távolított el, mióta több mint egy évvel ezelőtt elindította „minőségi rendszerét”.

Airbnb

Kinek alkalmas a Best of Innovations?

 

  • A Best of Innovations-vagyonkezelésbe hosszú távon invesztáló befektetők a globális megatrendek fejlődéséből tudnak részesedni. Aki ezenkívül a diverzifikációra és egy kockázatoptimalizált eszközfelosztásra helyezi a hangsúlyt, annak a Best of Innovations egy nagyszerű megoldás. Ezen növekedési kosár egy jól felosztott részvényportfólió ideális tartozéka lehet, hogy a diverzifikációnkat még jobban optimalizálhassuk, valamint hogy a gazdaság és társadalmi jövőbeli fejlődésből profitálhassunk.
  • Ezenkívül a rugalmasság is biztosított, hogy taktikusan reagálni lehessen a speciális szektorok kihagyhatatlan pillanataira. E célból ETF-ekbe is fektetünk. A termékhez minimum 7-10 éves megtartási idő javasolt. Nyilván akár pár év múlva vagy hónapok múlva is eladhatja akár nyerességel.
  • A minimum befektetési összeg 5.000,- euró, egyösszegű befektetés esetén. Ezenkívül lehetőség van havi befektetésekre havi 100-150 eurótól 2.500,- euró minimum kezdési összeggel.
  • A részvénykosár kockázati besorolása „magas kockázat“-i kategóriába van definiálva.
  • A jövő rengeteg esélyt tartogat, amit csak ki kell használni. Egy új korszak veszi kezdetét és ebből keletkeznek a tegnapok trendjei is. Ki nem szeretne már most a jövő megatrendjeibe fektetni? A Best of Innovations vagyonkezeléssel a befektetőnek lehetősége nyílik hosszútávon a jövőbeli gazdasági és társadalmi fejlődésekből profitálni.

best-innovations-of-IT-industry-1170x550

Az öregedő népesség és a genomszerkesztés

iShares Aging Population

  • Az ETF olyan vállalatokba fektet be, amelyek az idősödő népesség igényeiből generálnak jelentős hozamot. A hangsúly
  • azokon a szolgáltatókon van, akik 60 év feletti embereknek biztosítanak szolgáltatásokat. A növekedési potenciál a
  • világ öregedő népességében, az orvostudomány fejlődésében és a társadalmi változásokban rejlik
    iShares Ageing Population ETF - Profiteur des demographischen Wandels?Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Partner Bankhoz és a Trimont Biztosítási Alkuszhoz vezet.
    Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

    Keressen minket, utaljon a számlájára vagy Indítson egy új számlát.

Jogi nyilatkozat:

Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ön készen áll arra, hogy felvegye velünk a kapcsolatot?

Ha nyereséggel szeretne befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látja ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

 

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skype-on:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

emailben:koncz.peter@trimontalkusz.hu 

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!

 

Vélemény, hozzászólás?