Malayziai előrejelzések: Optimisták lehetünk a Geely kínai autóvállalat és a Proton fúziójában

Kuala Lumpur június 28. (Xinhua) – Maláj elemzők pozitív visszajelzést adtak arról, hogy  a kínai Geely Holding Group és a malajziai autógyártó Proton előkészíti az utat Geely terjeszkedéséhez az össszeolvadással.

Ugyanis a kínai Geely járműipari cég, amely nemrég megvásárolta a legnagyobb malajziai autógyártó,  a Proton 49,9 százalékát most több mint 40 millió dollárt fektet ebbe a vállalatba. A Geely autóvállalat jelenleg érdekelt a fejlesztésben és terjeszkedni szeretne Délkelet-Ázsiában is. A Geely engedélyt kért a Délkelet -Ázsiai Nemzetek Szövetségétől arra, hogy értékesítsen ezen a szűz piacon is (ASEAN piacon). Idén májusban  már kiderült az, hogy a Geely megvásárolta a dán Saxo Bank 26 százalékát. A Saxo Bank a Zhejiang Geely Holding első befektetése a pénzügyi szektorban. Ezzel a cég megkoronázta a sikerét az autóiparban.

04c80a5e-e9f8-11e6-925a-a992a025ddf7_1280x720

A partnerség a Proton autóvállalattal ad most egy új lehetőséget a Geely Automobilenek, hogy részt vegyen a  növekvő Ázsiai piacokon. ” A  Proton hozzáférést fog biztosítani  az új termékek platformján és adja a  gyártási szakértelmet”- nyilatkozta szerdán Alexander Chia az  RHB Kutató Intézet elemzője.

A Geely hosszútávon nagyobb befektetést tervez a Lotus Carsba is. A Proton 51%-át eddig a Lotus Cars tette ki, amely most már a fúzió miatt a Geelyhez került. Lotus Cars sportautógyártóba a Geely 65 millió dollárt fektetett be. Geely egyébként a London Taxi Co. vállalatnak is a tulajdonosa. A kínai cég délkelet-ázsiai terjeszkedésének része a Proton felvásárlása.

Geely-buys-Volvo

 

 

 

 

 

 

A májusi ügylet a Geely révén a kínai céghez került a Proton 51 százalékos tulajdonrésze a brit Lotus Cars sportautógyártóban is, amelybe a Geely 65 millió dollárt fektet be – derült ki a hétvégi bejelentés szerint. A Geely egyebek között a London Taxi Co. vállalatnak is a tulajdonosa. A kínai cég délkelet-ázsiai terjeszkedésének része a Proton felvásárlása.

Tavaly a piaci részesedés azonban már csak 12 százalék volt az 1983-as alapítási   74 %- hoz képest.

.19253a28ed456f2dsaxobank

 

A Geely az egyik legnagyobb független kínai autógyártó. Története 1986-ban kezdődött hűtőgépek gyártásával, majd a 1990-es évek elején készítette el első motorkerékpárját, 2002-ben pedig  kibocsátotta első autóját. A Volvót 2010-ben vásárolta meg a Ford Motortól.

Forrás: Numera és www.cnbc.com 

Érdekelnek a gazdasági történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Jelentkezz most regisztrációra!