10 éves távlatra az Emerson Electric részvénye nyerő lehet

104527363-AP_071128055531-emerson-electric

Az Emerson Electric Co. elektronikus és elektromos gépeket, szoftvereket, rendszereket és szolgáltatásokat kínál ipari, kereskedelmi és fogyasztói felhasználásra az elektromos hálózatain, folyamatmenedzsment rendszerein, iparautomatizációs és klímatechnológiai megoldásain keresztül. Jelenleg az alkalmazottak száma megközelíti a 88.000. főt. Az Emerson Electric Co. egy amerikai multinacionális vállalat, amelynek székhelye Ferguson, Egyesült Államok. Ez a Fortune 500 vállalat termékeket gyárt, és mérnöki szolgáltatásokat nyújt számos ipari, kereskedelmi és fogyasztói piacon.

Industrial-Valves-and-Actuators-780x405

Az Emersont 1890-ben, Missouri állambeli St. Louis-ban alapították, mint a Civil War War Union veteránja, John Wesley Emerson, az Emerson Electric Manufacturing Co., hogy villamos motorokat állítson elő a skót születésű testvérek, Charles és Alexander Meston szabadalma alapján. 1892-ben az első lett az elektromos ventilátorok eladása az Egyesült Államokban. Gyorsan kibővítette termékskáláját az elektromos varrógépekre, az elektromos fogfúrókra és az elektromos szerszámokra. Az Emerson lett a világ legnagyobb repülőgép-fegyvergyártója. Emerson a második világháború katonai termelési szerződéseinek értéke szerint az 52. helyezett az Egyesült Államok vállalata között.

ows_156927833078817

1962-ben a vállalat megvásárolta az Egyesült Államok Elektromos Gyártó vállalatát, mint az Egyesült Államok Elektromos Motorok Divízióját, beleértve az U.S. MOTORS márkát. 1968-ban pedig megvásárolta az InSinkErator társaságot. Tulajdonságait szigorú tervezési folyamat kidolgozása, új termékek és technológiák fejlesztése, akvizíciók és közös vállalkozások, valamint a nemzetközi növekedés jellemezte. 1999. december 15-én az Emerson Electric Co, a növekedési kilátásainak javítása érdekében beleegyezett abba, hogy 440 millió dollár értékben megvásárolta a Jordan Industries Inc. telekommunikációs berendezések üzletágát. 2010-ben az amerikai MOTORS® márka eladta a Nidec Motor Corporation számára. 2011. július 26-án az Emerson bejelentette, hogy Latin-Amerika székhelyét a floridai Sunrise-ben fogja áthelyezni, 2016. december 1-jén a Platinum Equity megvásárolta az Emerson Network Power üzleti egységet, és átnevezte azt Vertiv GMBH-nak. Az akvizíció magában foglalta az Asco, Chloride, Liebert, Netsure és Trellis márkákat. 2016. december 1-jén a Platinum Equity megvásárolta az Emerson Network Power üzleti egységet, és újranevezte azt a Vertiv-nek. Az akvizíció magában foglalta az Asco, Chloride, Liebert, Netsure és Trellis márkákat.

BN-NV547_EMERSO_P_20160503142905

Kereskedelmi és lakossági megoldásokban is dolgoznak a cégnél. 2006. október 2-án Emerson keresetet nyújtott be az NBC ellen a szövetségi bírósághoz egy jelenet miatt, amely a Hősök sorozatának kísérleti epizódjában jelent meg. 2007. február 23-án az ügyet megszüntették. Az NBC Universal és az Emerson Electric a pert a bíróságon kívül rendezte. 2014. december 22-én az Emerson bejelentette a Skóciában működő Cascade Technologies Ltd. felvásárlását és gázanalízis-portfólióját kibővítette lézeres mérőelemzőkkel és rendszerekkel az ipari kibocsátások fokozott megfigyelése miatt, illetve a termelés hatékonysága és a szabályozás betartása érdekében.

Az Emerson Electric vállalat részvényei  pénteken  3,65%-ot emelkedtek. A cég kapitalizációs tőkéje mára meghaladja a 35,1 milliárd eurót.

Keressen minket, most ha nem bízik a részvényekben vagy fél a most a koronavírus miatt kialakult gazdasági helyzettől.

ILLETVE KÉREM AKKOR IS KERESSEN MEG, HA MÁS KERESKEDELMI BANKNÁL VAN ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLÁJA (VEGYES BEFEKTETÉSI ALAP, RÉSZVÉNY, KÖTVÉNY VAGY PÉNZPIACI VAGY RÉSZVÉNYALAP) VAGY ÖNNEK VAGY CSALÁDTAGJÁNAK, MIVEL OTT LEHET , SŐT nagy valószinűleg biztosan NEM SZÓLNAK A VÁLTOZÁSOKRÓL.

Ezen elektronikus levél bizalmas és/vagy jogilag védett információkat tartalmazhat, a levél kizárólag a címzettnek/címzetteknek szól. Amennyiben ezt a levelet sérülten kapta/kapták meg vagy nem Ön/Önök annak valós címzettje/címzettjei kérjük, haladéktalanul tájékoztassa/tájékoztassák erről a feladót (PortfoLife Tanácsadó Kft., e-mail:info@portfolife.hu, Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság, Cg. 13-09-141776), és a levelet törölje rendszeréből. Az elektronikus levél engedély nélküli másolása, sokszorosítása, terjesztése, módosítása és nyilvánosságra hozatala szigorúan tiltott. Az elektronikus úton történő levelezés elsősorban információs célokat szolgál. A PortfoLife Tanácsadó Kft. nem tesz és nem fogad el hivatalos kötelezettségvállalásokat kizárólag elektronikus levél útján, feltéve, hogy ezzel ellentétes tartalmú megállapodás nem született a felek között. Az elektronikus levél tartalma nem feltétlenül tükrözi a PortfoLife Tanácsadó Kft.
Jelen levél sem a Partner Bank ajánlatának nem minősül, sem a Partner Bank állásfoglalását nem tükrözi.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, értékpapírotokat?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!

Vélemény, hozzászólás?