Arany ára emelkedő trendben mozog

Arany és a gyerek

Az előző ülésszakban tapasztalt csökkenés után az arany ára május 17-én a korai kereskedésben a  határidős piacon a pozitív globális jelzések és az egészséges  kereslet hatására emelkedett. A sárga fém stabilan mozgott a globális piacokon az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalások közepette, miközben az erősebb dollár visszafogta a nemesfém nyereségét.

Goldpreis bei 4.000 US-Dollar in 2023?

Reuters

A Reuters jelentése szerint “az arany árfolyama a hét közepén a 2000 dolláros szint alatt stabilizálódott, mivel a befektetők az amerikai adósságkorlátozási tárgyalások kimenetele miatt aggódtak, az erősebb dollár pedig kordában tartotta az erősebb árakat is”. Az előző héten az arany ára, miután 1980 dollárra is  csökkent az arany unciája a határidős kereskedelemben, mivel a spekulánsok csökkentették pozícióikat. Szakértők rámutattak, hogy az arany és az ezüst ára a kedvezőtlen kínai gazdasági adatok után csökkent, ami növelte a nemesfémek iránti mérséklődő kínai fogyasztói és ipari kereslet mérséklődésétől való félelmet. A hét közepén ismét meredeken növekedni kezdett az arany árfolyama, majd május 15-én 2015 eurónál el kezdett visszaesni.

Reuters - NewsXchange

Adósságplafon -erős dollár

Emellett a dollár és a kötvényhozamok erősödése az amerikai adósságplafon bizonytalansága közepette szintén az arany árfolyamára nehezedett. Rahul Kalantri, a Mehta Equities árupiaci alelnöke megjegyezte, hogy a vegyes amerikai gazdasági adatok és az erős dollár továbbra is nyomasztja a nemesfémek árát.

Válságálló eszköz

Aktueller Goldpreis Euro – Goldkurs aktuell in Euro – Forbes Advisor Deutschland

Az arany eddig az egyik legjobb eszközosztály volt 2023-ban, és az időnkénti profitszerzéstől eltekintve a sárga fém idén is élvezheti a befektetők kegyeit, főként a globális gazdasági növekedés körüli bizonytalanság miatt.  Az olyan makrogazdasági tényezők, mint az infláció, a megtorpanó növekedés és a valutaingadozások, új megvilágitásba helyezték az aranyat. Gazdasági bizonytalanság idején a részvénypiac rendkívül volatilissá válik, ami rontja a hozamkilátásokat. Ilyenkor a befektetők az aranyhoz, mint biztonságos menedékhez fordulnak.

Dollár/Arany/ rúpia

Ezenkívül az aranyat az infláció elleni fedezetnek tekintik. Az emberek magas infláció idején aranyat vásárolnak a befektetésük biztonsága érdekében, ami növeli az arany árát. A rúpia állapota szintén fontos tényező, amely befolyásolja az arany árát. Az arany nemzetközi spot árát például a londoni aranyrúd-piacon határozzák meg. Amelyet dollárban, euróban és fontban értékelnek. Amikor a rúpia értéke csökken, az árfolyam emelkedik, és a magasabb árfolyam magasabb aranyárat eredményez Indiában.

INR vs USD rupee could touch 85 against dollar 2023

Az arany árát befolyásoló másik tényező a kamatlábak pályája. Amikor a kamatlábak csökkennek, a dollár árfolyama globális társaihoz képest gyengül, a kötvényhozamok pedig csökkennek. Ami a betétek alacsony hozamát eredményezi. Ebben az esetben az emberek hajlamosak az arany felé fordulni, ami növeli a sárga fém keresletét és árát.

Hogyan fektessünk be aranyba

Sok befektető az aranyat tekinti a végső “biztonságos menedéknek”. Amikor a részvények, kötvények és ingatlanok árfolyama zuhan, az arany képes megtartani az értékét – és még emelkedni is, amikor az ideges befektetők vásárlásra sietnek.

Az arany birtoklása egyben a befektetési portfólió diverzifikálásának egyik módja is. Ha többféle eszközzel rendelkezik, köztük arannyal, az ingadozó hozamok megvédhetik befektetései értékét (diverzifikáció).

Gold rate rises to Rs 51,560 on firm global trend - The Economic Times

Az aranyba való befektetésnek számos módja van. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

  • Aranyrudak. Az aranyrudak népszerű választás az arany vásárlására. Az aranyrudakat általában grammonként vagy unciánként (31,1 gramm) értékesítik. A rúd elején fel kell tüntetni a tisztaságot, a gyártót és a súlyt.
  • Aranyérmék. Az amerikai Gold Eagle és a kanadai Maple Leaf népszerű gyűjtői darabok, amelyekért felárat kell fizetni az ugyanolyan mennyiségű arany rudak formájában történő értékesítéséhez képest.
  • Arany ékszerek. Az aranyérmékhez hasonlóan az arany ékszerekért is felárat kell fizetni, amely a gyártótól függően 20% és 300% között mozoghat.
  • Aranyrészvények. A nemesfémbe való befektetés másik módja az aranybányászati vagy -feldolgozó vállalatok részvényeinek vásárlása. Így ugyan nem rendelkezik fizikai arannyal, de közvetve részt vesz az arany árának emelkedésében és csökkenésében.
  • Arany határidős ügyletek. A határidős ügyletek olyan származtatott szerződések, amelyekben a vevő vállalja, hogy egy bizonyos mennyiségű aranyat előre meghatározott áron vásárol egy jövőbeli időpontban. Az arany határidős ügyletek lehetővé teszik a tapasztalt befektetők számára, hogy spekuláljanak az árakra és fedezzék portfóliójukat anélkül, hogy fizikai fémmel kellene foglalkozniuk.
  • Aranyalapok. Számos tőzsdén kereskedett alap létezik, amelyek az arany teljesítményét követik, és amelyek közül néhányat fizikai arany fedez. Ezek közé tartozik az Euwax vagy a Xetra Gold. Adózási szempontból ugyanúgy kezelik őket, mint a fizikai aranyat. Ha egy évnél tovább tartja az alap befektetési jegyeit, akkor nem kell adót fizetnie a nyereség után, amikor később eladja azokat.

Gold languishes near 3-week low after Fed tapers as expected

Jó Tanács ! Havi megtakarítás már 50 euró azaz durván 19.000 forinttól elérhető

 

A mostani gazdasági helyzetben és egyébként is a fizikai aranyban a vagyonunk 15-20 % -át érdemes tartani. Fizikai aranynak ugye a 999,9 24 karátos befektetési aranyat nevezzük. Úgynevezett Good Delivery minőség, garancia. A mi  javaslatunk az, hogy a befektető vagyonuk egy részét fizikai aranyban tartsák a szatellit mag (befektetési stratégia) előgondoskodási koncepciója szerint, mert hosszútávon az arany mindig is védelmet jelentett az inflációs kockázatokkal szemben. Fizikai aranyat nem csak nagy befektető tud megvásárolni. Már az úgynevezett átlagpolgár havi megtakarításait abba tudja tenni, vagyis akár havi 50 eurótól hozzáférhető.

1 Kg Gold Bar Cast Bullion Fine Gold The Royal Mint

Befektetési arany legfontosabb tulajdonságai

  • Színarany (999.9 tisztaságú)
  • Vám és Áfa mentes
  • 100, 250, 500, 1.000 grammos tömbök – kézzelfogható befektetés
  • Nincs politikai, ország, partner kockázat
  • Egyedi sorszámozott aranytömbök
  • Minőségi bizonyítvánnyal rendelkezik
  • Nemzetközi minősítés – “good delivery” státusz
  • A világon bárhol elfogadott
  • Likvid, egyszerűen pénzre váltható

 

Nálunk a fizikai aranyat széfekben őrzik. De ha az ügyfél kéri, mi tudunk ügyfeleink részére akár 50 grammos kiszerelésben is házhoz szállítani. Az ügyfelek aranyát a Londoni Gold Fixing napi árfolyamán tartják nyilván unciában.

Goldpreis - Gold Chart

Javaslat havi megtakarítási lehetőség

Alacsonyabb árfolyam esetén nagyobb mennyiségű arany, magasabb árfolyam esetén kisebb mennyiségű arany vásárlására kerül sor. A Partner Bank FINE GOLD aranyát átláthatóság és rugalmasság jellemzi. A megőrzésre vonatkozó információk az online ügyfélszolgálaton keresztül áttekinthető módon és kényelmesen elérhetők.

Értékőrző trezorok - Értékőrző kincstár

  • Fizikai arany: vagyontárgy a bizonytalan időkre
  • Az aranyat 100%-ban fizikai állapotában Ausztriában őrizzük trezorban
  • Legkiválóbb minőségű arany: 24 karátos, 999,9-es finomságú színarany
  • Rövid idő alatt rendelkezésre áll értékesítéssel vagy kiszolgáltatással
  • Lehetséges a rendszeres aranyvásárlás

Ha nyereséggel szeretnél befektetni minden minden út a Biztoshozamhoz visz.

Pontosabban a www.biztoshozam.hu szakértőjéhez. Látod ilyen könnyedén is lehet beszélni a pénzügyekről. Személyesen még hatékonyabbak tudunk lenni így már csak ennyi maradt hétre:

Fókuszkönyv - Portfolife

Jogi nyilatkozat:
Ezek az adatok kizárólag termékinformációként szolgálnak, és nem értelmezhetők sem ajánlatként, sem meghatározott pénzeszközök eladására, ill. vételére történő felhívásként vagy ajánlásként a nevezett pénzeszközök, eszközosztályok, országok, ágazatok, kibocsátók stb. javára. Nem vállalunk felelősséget a megadott adatok helyességéért és teljességéért.

Ha kérdése van, vagy befektetne, keressen bátran:

 Telefonon:0670-605-1490

• skypon:koncz.peter@portfolife.hu 

emailben:koncz.peter@portfolife.hu

• másodlagos email: koncz.peter@biztoshozam.hu

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vegye fel vagy a Biztoshozam.hu csapatával a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika, nyugdíjtervezés elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kap és tud majd a saját befektetéseiben, megtakarításaiban diverzifikáltan dönteni.

Nyugdíjbiztosítás jellemzői szakértő segít

Szeretne egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretne átnézetni meglévő biztosítását, értékpapírját?

Nincs más dolga csak regisztráljon ide kattintva!