A Netflix több, mint 100 millió dollárt költött a Martin Scorsese filmére a The Irishman-re

A Netflixet anno 1997. augusztus 29-én alapította Marc Randolph és Reed Hastings. A cég kezdetben  DVD lemezeket kínált kikölcsönzésre postán keresztül. Majd 2007-ben elindította streeming szolgáltatását az Egyesült Államokban.  A Netflix vezérigazgatója, Reed Hastings szerényen fogalmazott az akkor megindult streeming szolgáltatás jövőjéről, annak ellenére, hogy sejtette, hogy a jövőben uralhatja ezen piacot. A vállalkozás előszele az volt , hogy a számítógép tulajdonosoknak  fel kellett telepíteni a “Watch Now”programot, hogy  azonnal meg tudjanak nézni bizonyos filmeket és tévéműsorokat a Windows-kompatibilis számítógépeken. Ez az innováció alapvetően megváltoztatta a szórakozás módját, így a “streaming” elindult az otthoni lakásokban. 2007-ben  a Netflix “Watch Now” szolgáltatásában 1000 cím (kívánság kosár volt) és kb 6 órányi nézhető műsor

images.

Ez anno 5,99 dollárba került.  2013 óta már saját sorozatok és filmek gyártásával is foglalkoznak, az első ilyen vállalkozásuk a “House of Cards” című sorozat volt. Amikor a Netflix rájött, hogy a nézőik szeretik Kevin Spacey-t, a filmrendező David Finchert, és a BBC politikai drámáit, akkor merült fel a House of Cards-széria ötlete, ami egy 1990-ben bemutatott politikai thriller volt a BBC-n. Az új sorozat Kevin Spacey főszereplésével és David Fincher támogatásával készült, és hatalmas siker lett. 2013. december 12-én hat Golden Globe jelölést kapott a szolgáltató, vagyis a Netflix, ebből négyet a House of Cards.

ks_fu

Többek között Robin Wright-ot jelölték Claire Underwood megformálásáért a Legjobb színésznő televíziós drámasorozatban kategóriában, melyet a január 12-én tartott díjátadón meg is nyert. A vállalat szolgáltatásai 2012-ben értek el Európába. Először 2012 január 4-én Egyesült Királyságban és Írországban válik elérhetővéa Netflix szolgáltatása, majd szeptemberben már Dániában, Finnországban, Svédországban és Norvégiában és 2013-ban Hollandiában jelenik meg ez a média, amely sokakra  kihat. 2014-re viszont a Netflix csatorna már elérhető Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban és Svájcban is. 2014-ben megjelenik a Netflixen a The Presence (Jelenlét ) című saját készítésű paranormális horror film, majd a Creep, A kelletlen útitárs , Madame Bovary és egyéb filmek. A Netflix másik nagy dobása a House of Cards széria után a Godless című western filmje. Ez a már már klasszikus western áttörő lett, hiszen fontos szerepet kapnak benne a nők és ráadásul a szereplők, főleg a női szereplők szebben is vannak fényképezve. A Godless már azzal is kiemelkedik, hogy a készítő Scott Frank, és Steven Soderbergh executive producerkedett, a szereplőgárdában pedig többek között Jack O’Connell, Jeff Daniels és Michelle Dockery brillírozik. És igazából a többi színészt sem tudnám rossz szavakkal illetni, nagyon erős a gárda. A történet amúgy a legklasszikusabb western témákat veszi elő, csak egy picit csavar rajtuk. A főszereplőnek nézeteltérése van egy kegyetlen banda vezetőjével, akinek még az egyik zsákmányát is lenyúlja. A konfliktus lövöldözésbe torkollik, ami után mindketten elmennek a sebeiket nyalogatni……

maxresdefault

2017-ben maga Robert de Niro fogalmazta azt meg, hogy ha nincs a Netflix akkor a következő film a The Irishman soha nem készülne el. Ugyanis 2019-re várjuk ezt az amerikai filmdrámát, de az elkészítésben és forgalmazásában ténylegesen nagy köszönetet kell mondani a Netflixnek. ugyanis Martin Scorsese új filmje nem egyszerű, Robert De Niro mellett Al Pacino, Joe Pesci és Harvey Keitel alakítják a főbb szerepeket. Erre a filmre nem volt felesleges 100 millió dollárja a Paramount producereinek, de jött a Netflix, és megmentette az ügyet.

 454091C800000578-4973840-Larking_around_De_Niro_fiddled_with_his_director_s_head_wear-a-1_1507819543880

A The Irishman forgatása idén kezdődött el, Chris Evangelista Twitterén már megtekinthető ugyan néhány kép a munkálatokról, de mégsem láthatjuk egybnen a történetet. Itt láthatjuk azt, hogy a rendező mellett De Niro, valamint az egyre kevesebb munkát vállaló, kis túlzással a nyugdíjból visszatérő  Pesci  bukkan fel, a ’60-as vagy ’70-es évekre utaló ruhák és autók társaságában.  Scorsese egyébként a forgatás elött színházi előadásra vágyott, de aztán jött ez az ötlet. A film eredetileg 100 millió dollárba került volna, de már látszódik az, hogy 125 millió dollár lesz a  forgatás végleges ára. Ebben a filmben a fiatalodás megjelenik, hiszen Robert de Niro egy 30 évvel fiatalabb ír embert alakít. Robert de Niro nagyon örült ennek a filmnek, hiszen 1995-ben dolgoztak együtt utoljára  Al Pacinoval a film másik szereplőjével.

45408FF800000578-0-image-m-58_1507811850078

Azt gondolom tudják, hogy tavaly év elején a Netflix elindult Romániában, Magyarországon és a világ majd minden országában, ahol még nem volt jelen. Magyarországon közelít sőt meghaladja a  2500 fős regisztrált felhasználót. 2002-ben a Netflix megjelent az amerikai tőzsdén is, akkor nagyon óvatos volt a bevezetése. 2002.05.28-án egy részvényért 17,3 dollárt kellett fizetni, ma már viszont 15 év után egy részvény ára 199,2 dollárt is ér. Ez közel tizenegy és félszeres nyereség, mivel a Netflix folyamatosan fejlődik van benne még potenciál. A Netflix idén kötvényeket is kibocsájtott amiből 1,6 milliárd tőkét szeretne szerezni. Ugyanis  a közelmúltban körülbelül 6 milliárd dollárt költött a tartalomra, és 2018-ban várhatóan elérheti a költségei és műsorai készítése a 7 és 8 milliárd dollár közti összeget. A Netflix az elmúlt negyedévben 3 milliárd dollárt ért el az értékesítés terén, és világszerte 109 millió ügyféllel rendelkezik. Jelenleg így a Netflix egy olyan kedvező kötvény bevezetését kezdte el értékesíteni amit megéri megvásárolni a nagy befektetőknek , hiszen 3,625%-os euró alapú kötvénye évente kétszer fizet majd kamatot. De aki ezt nem tudja megvásárolni annak ott marad a filmnézés, a szolgáltatás megrendelése, vagy a Netflix részvénye.

4540911000000578-0-image-a-61_1507812218117

 

Tehát kedves olvasó van élet a kötvényen és a banki kamatokon is kívül, csak keresd meg pénzügyi tanácsadót és várj egy jó pár évet türelemmel és nem 0,1-03%-ot fogsz a pénzedért kapni.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!