A Starbucks-nál jól jött a vezérigazgató váltás

A világ legnagyobb kávéláncának jelenlegi vezetője igen nagy fába vágta a fejszéjét, mikor 2017-ben átvette a céget Howard Schultz-tól. A legtöbb szakértő szerint ekkortájt még igen kétséges volt a Starbucks jövője a kínai és amerikai riválisok miatt, viszont az új CEO, Kevin Johnson jelentős változásainak köszönhetően stabilizálódott a vállalat piaci helyzete.

kevin2
Kevin Johnson

A befektetők eleinte szintén megkérdőjelezték Johnson vezetői képességeit. Amikor Johnson 2017 áprilisában átvette a céget, a lánc 3,4 milliárd dolláros bevétellel rendelkezett. A második negyedévre már a globális nettó árbevétel 6%-kal, 5,3 milliárd dollárra nőtt. A tavalyi negyedik negyedévben a Starbucks 4,2 millió dolláros belföldi bevételt és 6,7 milliárd dolláros globális bevételt tett ki.

A CEO legújabb tervei közé tartozik a legújabb Starbucks app fejlesztése, mely gyorsabb és modernebb szolgáltatást eredményezhetne minden felhasználó számára.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!