A Teva Pharmaceutical Finance átalakításai hatalmas nyerésséggel kecsegtetnek

A Teva az elmúlt két évben hatalmas átalakuláson ment keresztül, miután egy 3 milliárd dolláros szerkezetátalakítás alapvetően átalakította az izraeli gyógyszergyártó cég pénzügyi terveit és a banki kimutatásait. Kåre Schultz vezérigazgató, tavaly nagy fizetéscsökkentést vezetett be a cég összes szakmai területén, elmondta, hogy a kitartó költségcsökkentési törekvéseit legalább 2023-ig fenn szeretné tartani.

Új gyógyszereket fejlesztett ki a debreceni Teva - Debrecen hírei ...fotó:Teva központ forrás:bloomberg

A kiadások csökkentésének bejelentése után Schultz összesen 11,6 millió dollár költségcsökkentést hajtott végre 2019-ben, aminek eredményeképpen már csak 20 millió dollár kiadást kell lefaragni az elmúlt egy év 33 millió dolláros szélsőséges kiadásai miatt. Ennek ellenére Schultz 2018-ban hatalmas fizetésemeléseket és bűvös 20 millió dolláros bónuszt adott az akkori vezetésnek és persze a vezérigazgatónak, azaz saját magának. Ráadásul ekkor még a Teva cég nagy bajban volt, hiszen számos dolgozójától meg kellett válni, erős pénzügyi hiányokkal rendelkezett. Schultz 2019-ben 2 millió dolláros alapilletményt vett ki havonta, amely pontosan megegyezett az előző évi értékkel. A Teva igazgatósága viszont elégedett volt Schultz munkájának két évi teljesítménnyel, így meghosszabbította szerződéses megállapodását 2023-ig. A gyógyszergyártó megemlítette Schultznak, hogy alakítsa át a gyógyszervállalatot 3 milliárd dolláros szerkezetátalakítással, aki ezt bátran hű katonaként el is fogadta. Schultz körülbelül 6 millió dollár értékben kapott részvényeket 2019-ben. Időközben sor került a Teva globális adócsökkentésére is. Végrehajtotta a feladatot, amire elődjei nem voltak képesek. Most arra törekszik, hogy Ajovyval, Austedo-val karöltve egy hatalmas cégbirodalmat alakítson ki. A végrehajtás eredményeként körülbelül 13.000 alkalmazott elbocsátásra került, 23 gyártóüzem bezárt, megszűnt vagy hamarosan megszűnik és 40 iroda és laboratórium megszűnt vagy meg fog szűnni-nyilatkozta ezt a napokban Schultz a CNN kérdéseire.

Where is Kåre Schultz? - CTech

fotó:Kare Schultz

Egy tény, a Teva most egy kiváló vállalat befektetésre. A Teva 2016-ban is bocsátott ki kötvényt, 100 ezer eurós nominál értékben, 1,5 milliárd euró értékig. A Teva kötvénye most megtalálható a még 2020.április 27-ig jegyezhető új Global High Yield Bonds kötvénykosárban. Az öt darab kötvényt, aminek 2024. november 15-e a lejárata, a Partner Banknál bármely befektető meg tudja vásárolni, minimum 10.000 euróval és cserébe éves szinten 6,5%-os eurós kamatot kap érte.

Magas kamat, de ingyen pénz egy időre | BrandTrend

Keress bátran. Telefonon:06706051490

skypon:

 emailben:

másodlagos email: 

Jogi nyilatkozat

Ez a kommentár vissza- és előretekint a folyamatosan változó piaci helyzetre, ennek ellenére nem használható fel egy bizonyos befektetői magatartás, vagy befektetési stratégia ajánlásaként, pl. eszközosztályok, vagy kvóták alapján. A piaci kommentár nem helyettesíti a befektetési tanácsadást és az említett értékpapír-fajták, nyersanyagok, vagy más befektetések vételére/eladására, vagy meghatározott vállalatokba/piacokba/üzletágakba való befektetésre vonatkozóan a bank részéről nem nyújt sem pénzügyi elemzést, sem ajánlatot, sem javaslatot. Az említett befektetési formák egyes befektetők számára alkalmatlanok lehetnek. A kockázatok feltárása, valamint befektető hozamra és kockázatra vonatkozó egyedi igényeinek tisztázása a befektetési tanácsadás körébe tartoznak.

A részvények és egyéb értékpapírok, valamint az arany spekulatív befektetési formák, melyeknél magas árfolyam-, átváltási árfolyam változás és akár a befektetés teljes értékének elvesztése lehetséges.

A múltbeli értékalakulás nem jelzi megbízhatóan előre a jövőbeli változásokat. A Bank nem garantálja a meghatározott eredmény elérését.
Az adatok az elkészítés időpontjában rendelkezésre álló ismereteket és piaci becsléseket tükrözik, melyek megváltozhatnak. A feltüntetett adatok, számítások helyessége és hiánytalansága nincs garantálva. Az adóügyek kezelése nem része a piaci kommentárnak, vagy a befektetési tanácsadásnak.

Ezen elektronikus hirdetmény jogilag védett információkat tartalmazhat.
Jelen levél sem a Partner Bank ajánlatának nem minősül, sem a Partner Bank állásfoglalását nem tükrözi.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok, értékpapírotokat?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!