Amikor Amerika mellett a britekre is figyel a világ

Gyula és Heléna nemrég óta az ismerősöm, de velük egy hete rendszeresen tartom a kapcsolatot. Mindkettő személy erősen szereti ismerni a gazdasági eseményeket. Mielőtt találkoztam velük, egy kereskedelmi bankban lekötött számlán tartották a pénzüket. Gyula ma reggel hívott és tájékoztattam  arról őt, hogy pénteken a Goldman Sachs kiadott egy elemzést, amelyben kevésbé optimista a tech-részvényekkel kapcsolatban. google-cikk-kepA Goldman szerint a befektetők alábecsülik a lefele mutató kockázatokat, ami egy korrekció esetén a volatilitás hirtelen, nagymértékű megugrásához vezethet. Mint láthattuk, ez be is következett a pénteki nap során, mivel egy nap alatt gyakorlatilag olyan széles sávban kereskedtek az említett részvényekkel, mint az elmúlt egy hónapban. Ügyfelünket tájékoztattam a francia választással kapcsolatban is, ahol elmondtam neki, hogy Emmanuel Macron pártja a mindössze 1 éve létező LREM  a szavazatok 32,32%-át gyűjtötte be.  Gyula és Heléne -t igazából a mai friss devizaárfolyamok érdekelték, amelyben elmondhattam neki, hogy péntek óta 0,02 százalékot gyengült a forint az euróhoz képest és 307, 62 Ft/eurón áll az árfolyam.

Szombaton a házaspárral több órát beszélgettünk és sok sok mindent átbeszéltünk az európai gazdaságról is.

Macron_Le_Pen_focuspoint_926x504

Gyulával és Helénával létrejött  szombati beszélgetésembe most bele is tekinthetsz, csak olvass tovább.

ausztria-zaszlo

Osztrák számla magyaroknak

Szeretnéd tudni hogy, mit beszéltem a testvérpárral ?

Illetve ha érdekelnek a hasonló történeteink akkor csak regisztrálj itt.

Biztoshozam és a Portfolife kft. ügyfelei már kedden ovasták és teljes egészében megismerhették ezt a történetet. De ha regisztráltok, akkor ti is olvashatjátok majd a teljes történet minden részletét

“Amikor a hét elején belenéztem a naptáramba azt láttam, hogy péntekig nem tudok a családdal lenni és elszabadulni az irodából. Így is volt, hiszen mindennap több tárgyalásom volt. Ezen a héten még szombatra is volt megbeszélésem, a múlt heten megkezdett tárgyalást folytattam Helénával és Gyulával. Fáradtnak, nyúzottnak érzem magam, így eldöntöttem, hogy a jövő héttől minden erőmmel az egészségemre is figyelek, törekszem arra, hogy hetente több alkalommal fussak és néha ne csak a busz után. Már rég foglalkoztat az a gondolat, hogy kijárok a Margitszigetre futni. Ezzel szemben még péntek délelőttöt a futás helyett a CNBC hírmagazint olvasásával töltöttem. Itt találtam egy cikket arról, hogy az öt legnagyobb technikai vállalat a héten közel 100 milliárd dollárt veszített az értékéből. Az ok egyszerűen az volt, hogy „a technológia szektor túladott volt”- nyilatkozta a cikkben David Bahnsen, a The Banhnsen Group vagyonkezelő cég befektetési igazgatója. Pénteki zárásra az Apple részvénye 3,88%-ot esett, a Facebook 3,03%-ot, a Google részvénye, az Alphabet 3,40%-ot vesztett értékéből. A legnagyobb vesztes a Netflix volt 4,73%-kal, a Microsoft 2,27% mínusszal zárta a hetet. Az IBM (+1,31%), az amerikai Teradata (+0,47%) és a Western Union (+0,37%) a hetet minimális nyereséggel zárták.ibm-earnings

 

Szombat délután a megbeszélt időpontban találkoztunk Gyuláékkal a belvárosi Luna Szállodában. Helenáék érdeklődve jöttek, hiszen kíváncsiak voltak a befektetési politikájukra is. Mielőbb szerették volna, hogy, hogy mielőbb biztonságban és közepes kockázatú alapokban vagy magas kockázatú kötvényekben legyen elhelyezve az 5,5 millió forintjuk. A mindhármunknak megrendelt bécsi kapucíner fogyasztása közben átbeszéltük a heti gazdasági eseményeket.

 

Tájékoztattam őket arról, hogy az elmúlt kereskedési héten a magyar tőzsde, a BUX új történelmi csúcson zárt, míg a német DAX részvényindex is 0,31%-ot emelkedni tudott. Pénteken a francia CAC40 indexe szinte stagnált, míg az Brexit-e1466667085911angol FTSE100 index csütörtökhöz képest 0,79%-ot tudott erősödni.

 

 

A hét közepe óta mindenki a brit népszavazásra figyelt, amit Theresa May azért tűzött ki, hogy megerősítse pártja támogatását a Brexit tárgyalások előtt. A választási ötlet nem sült el jól, hiszen nem hogy nem tudták megerősíteni pozíciójukat, de még a parlamenti többségüket is elvesztették, a szavazatok számában pedig majdnem utolérte őket a Munkáspárt. Ugyan Theresa May és a Konzervatív Párt hatalmon maradt, de elveszítette többségét és ezzel csak megnehezítette a kilépési tárgyalásokat. A font ereje esésnek indult, az euróval szemben közel 2%-ot gyengült. Viszont jó hír volt………..”

stefansdom2

Érdekelnek hasonló történetek?

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

red-arrow-curved-down

Jelentkezz most regisztrációra!