Amikor minden megnyugszik…..

A tőzsde a Brexit miatti félelem után kezd megnyugodni. A tegnap nap a  DAX 0,95 % – ot, a  Dow Jones index 0,57% – ot erősödött . Napok óta a Brexit-félelmek dominálták a nemzetközi pénz- és tőkepiaci mozgásokat. Valószínűleg most kis  szünet van, majd hirtelen felpattanás várható.  Így is a a német indexek  10 éves mínusz tartományba vannak. Az euró és a font is megsínylette ezt a pár napot, gyengültek.

 

imagesnews-47db082890f261f096a33f347da451f0.330

Ma  reggel viszont hosszas dollár erősödés után a dollár 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, így 1,124 körül jár az árfolyam. A dollár 279,41-nél indítja a napot, míg a svájci frank 289,92 forintba kerül. Az euróért jelenleg 314,28 ft-ot kell fizetni. Az ázsiai piacok is nagyon durva esések után kapaszkodnak fel, az utóbbi napokban legtöbbet eső japán piac ma élen jár ez emelkedésben. Az olaj továbbra is jelentős eladói nyomás alatt van, közel 4 százalékos mínuszban fejezte be a tegnapi kereskedést, amivel közel egy havi mélypontjára ért a nyersanyag árfolyama. A WTI hordoként olaj árért 47,25 dollárt, míg a Brent tipusú olaj árért 47,877 dollárt kell fizetni. A Nikkei 15.585 ponton áll.

Brexit

A június 23-ai Brexit szavazás nagyon  közel van. Már az IMF és az EKB is figyelmeztette az angliai szavazókat,hogy milyen károkat okozhat a kilépés, Junker lemondási szándékát jelentette be ha a Brexit bekövetkezik. Az IMF jelentése szerint Brexit esetén – vagyis ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból – London globális pénzügyi szolgáltatási központként betöltött szerepe is eróziónak indulhat. A Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő a minap megerősítette ugyan Nagy-Britannia lehetséges legjobb, “AAA/A-1 plusz” államadós-besorolását, de érvényben hagyta a leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást is a brit osztályzaton, arra a véleményére hivatkozva, hogy a brit EU-tagság sorsáról tervezett népszavazás kockázatot jelent a brit pénzügyi szolgáltatási szektorra, a brit exportra és általánosságban a brit gazdaságra.

Érdekelnek a hasonló gazdasági hírek?

Akkor nincs más dolgod, csak jelentkezz még most  itt a konzultációra és a heti hírleveleinket is elolvashatod !

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés