Egy napon, ami talán el sem jön soha, majd én is kérek tőled valamit.

Bianchi barátomhoz utazok a hétvégére.

Addig egy kis részlet a keddi hírlevelemből

Ezen a márciusi napon a családdal kirándulni mentünk volna külföldre. De sajnos közbeszólt az élet, egy tárgyalás képében. Két nappal később megyünk Szicíliába. Nem a Keresztapát látogatjuk meg, hanem az Agrigentot, ahol Görögországon kívül a legcsodálatosabb ókori görög emlékek találhatók, mégpedig a Templomok – völgyében, olíva – és mandulaligetek között. Itt található a Concordia.

Elutaztam a tárgyalásra, itt tudtam meg a barátomtól, Andrástól, hogy a nemzetközi hitelminősítő péntek éjjel, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy az eddigi “Ba1” – ről egy fokozattal “Ba2” – re rontotta a hosszú távú horvát adósosztályzatot. Tehát Horvátország is leminősítve lett.

De végre elérkezett a nagy nap és útnak indultunk Szicíliába. A Catania Fontanarossa repülőtérre érkeztünk. Elfoglaltuk a palermói szállásunkat, és itt találkoztam a család barátjával, Bianchival. Aki Palermo mellett Cefalu nevezetességeit is megmutatta nekünk. Végül egy szicíliai kávézóban kötöttünk ki. A szicíliai kávé keményebb, erősebb, feketébb és magában hordozza az arabos jegyeket is, viszont eszpresszó jellegű. Persze szóba került a gazdaság. Bianchi örül Draghi bejelentésének. Ugyanis Mario Draghiék az Európai Központ Bank keretében az irányadó rátát 0,05% – ról 0% – ra csökkentette és az EKB az eszközvásárlási program havi keretét 60 milliárd euróról 80 milliárdra növelte.

Bianchinak a család szent, a biztonságuk az első, ezért szereti tudni, hogy hol van a pénze. Igazi szicíliai, a kedvenc mondása is a Keresztapából van: A barátság mindennél fontosabb. A barátság több mint a tehetség. Több mint a kormány. Majdnem ugyanannyi, mint a család. Ezt sose felejtsd el.”

 

Ha regisztráltál a honlapon vagy eljössz egy pénzügyi megbeszélésre te is megtudod a történet végét.Ugyanis heti hírlevélbe kiküldi neked a Biztoshozam csapata.