Erősödő indexek. Amerikából Jó adatok jöttek.

Csütörtök estére sokat erősödött az amerikai dollár, átmenetileg az 1,10-es szintet is át tudta lépni. Ami egy kiváló teljesítmény. A dollár erősödése meglátszott aznap estére az indexeken is. A Dow Jones magasan zárt. Péntekre látszódott is a piacon az erősödés. A Dow Jones 18138 ponton zárt pénteken, csütörtökhöz képest 0,22%-ot erősödött. Az európai részvényindexe a DAX viszont 10588 ponton zárt, magasabb erősödéssel. Pénteken 3 banknak a J.P. Morgan, a City Group és a Wells Fargo adataira volt érdemes figyelni, hiszen megkezdődött a gyorsjelentési szezon a bankoknál is. Már a harmadik negyedéves gyorsjelentésekről van szó. A DAX indexen belül az RWE St 4,24 %-ot, míg a Deutsche Bank 1,73%-ot erősödött. Mivel már régebben megérkeztek az amerikai piac munkaerő-piaci adatai is, azok ezt az erősödést be tudták biztosítani.nandkumarsurti-k6ah-621x414livemint

Az amerikai Munkaügyi Minisztérium csütörtökön közölte, hogy az október 8-án zárult héten a szezonálisan kiigazított adatok szerint a segélykérelmek száma 246 ezer maradt, nem változott az előző héthez képest. Utoljára 1973 októberében mértek ilyen alacsony adatot.

Elemzők nyolcezres emelkedésre számítottak.
Kiderült a különböző jelentések alapján, hogy a nagyobb mértékben nőttek az amerikai kőolaj készletek az elmúlt héten. Az egyedi részvények közül a Porsche és a Renault 3 százalékot, míg a Volkswagen árfolyama 2,8 százalékot emelkedett.

Az Egyesült Államok Jegybankelnöke pénteki nyilatkozata szerint ( Janet Yellen) már lehetséges lenne kamatemelésre, de inkább még szűkítsük az ollót és várjunk, hiszen a munkapiaci szűkülésnél fontos, hogy még több embert foglalkoztassunk és kevesebb ember legyen munkanélküli.

Fontos tudnunk, hogy a Fed az inflációs célját 2 százalék körül határozta meg, amit egyelőre nem sikerült elérni (1,5% közelében járunk).munak

 

 

Érdekelnek

ilyen rövid gazdasági hírek?

Akkor csak kattints ide!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés