Gyenge kezdés várható Európában

Az előző napi erősen nyereséges zárás negatív korrekciójával kezdhetik a csütörtöki kereskedést a főbb európai értékpapírpiacok.

A határidős indexjegyzések alapján a főbb tőzsdeindexek, a londoni, a frankfurti és a párizsi 0,2-0,3 százalékkal csúszhatnak mínuszba az európai piacok csütörtöki nyitásakor.

Képtalálat a következőre: „frankfurti tőzsde”
Szerdán 1,15 százalék erősödéssel zárt a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index, a Stoxx Europe 600 index 1,21 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,33 százalékkal zárt magasabban. Londonban 1,11 százalékkal végzett magasabban szerdán az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 30 index 1,30 százalékkal erősödött, a CAC-40 Párizsban 1,70 százalékkal zárt magasabban. Madridban 0,97 százalékos, Milánóban 1,77 százalékos indexemelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést a tőzsde.

Renault Chart

forrás:ariva.de Renault
Szerdán erősödött a Renault és a Fiat Chrysler autógyárak részvénye annak ismeretében, hogy nem szűntek meg a tárgyalások a két konszern között, az egyesülés kérdése továbbra is napirenden van. A Renault részvénye 3,7 százalékkal, a Fiat Chrysler részvénye 3,3 százalékkal erősödött.
Az olajár szintén lefelé korrigálta csütörtökön az előző napi emelkedést. Az európai piacok nyitása előtt másfél órával a Brent ára hordónként 60,09 dolláron 0,35 százalékkal állt alacsonyabban, a WTI ára pedig 0,31 százalékkal 55,51 dollárra csökkent.

Képtalálat a következőre: „brent olaj”
Az euró jegyzése nem változott, 1,1083 dolláron állt csütörtök reggel, az arany ára 0,35 százalékkal unciánként 1510,35 dollárra csökkent.

Dollarkurs (Euro / US-Dollar) Chart

Forrás:mti_hirfelhasznalo MTI 2019. augusztus 22., csütörtök 7:59

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!