Hogy vásárol a magyar kisember a pénzén megtakarítási termékeket?

Biztonság és megtakarítás

Tudom kényes téma !

Általában mi magyarok félelem orientáltak vagyunk. Megtanítottak minket félni? Ellenben az amerikai néppel szemben, akik siker orientáltak.

A történelmünk is mutatja a félelmet. Hazánk szembekerült a tatár, a török, labanc seregekkel, függtünk hosszú ideig a Monarchiától is. Megvívtuk az első majd második világháborút a vesztes oldalon. Zsigereinkben van a félelem.

Jogosan féltjük a megtakarításainkat, nyugdíjunkat. Ennek ellenére sokszor a félelmet félretéve, meggondolatlanul cselekszünk. Egy tárgyalást követően gyorsan döntünk. Nem kérünk be az üzletkötőtől egy ajánlatot, számításokat. Elfogadjuk a táskából elővett terméket. Később szembesülünk a kis betűs mondatokkal. És utólag is félünk, hogy mi lesz a kis pénzünkkel. Ez a magyar ügynöki hálózatnak néha kedvez is. Holott egy 55 vagy 20 éves ember már máshol tart az életben, más típusú befektetést akar, mindenkinek más a kockázatvállalása. A fiatalok és az idősek eltérő rövid és hosszabb távú célokkal rendelkeznek. A táskából elővett késztermék nem megfelelő mindenkinek az előbb említett szempontok miatt.

Jó megoldás nyugdíjbiztosítás, de 20 perc beszélgetés után, a táskából elővéve a nem tűnhet személyre szabottnak. A leendő ügyfél nem biztos, hogy szembesül a költségekkel, mert ez csak akkor szembetűnő, ha több terméket tudunkk összehasonlítani. Fontos szempont, hogy rugalmas – e a felajánlott megoldás? Igazodik – e az élethelyzetünkhöz?

Javaslom, hogy előre ne döntsünk, ne higgyük el, ha 10 – 15 % – os, magas hozamot ígérnek. A jegybanki alapkamat 1,35 %, a szomszédos európai országokban még ennél is kevesebb. Épp ezért én és kollégáim minimum kétszer találkozunk az ügyféllel. Nincs kötelező “vásárlás”.

A Biztoshozam csapata a fent leírtak figyelembevételével ajánl terméket az ügyfeleinek. Azon ügyfél, aki 15 – 20 százalék, vagy még magasabb hozamelvárással érkezik, annak nem tudunk érdemi megoldást kínálni, mert a csapat a biztonság figyelembevételével ajánl terméket. Jelenleg az a reális, ha kb. 4 – 8 százalékos hozamú és maximálisan biztonságos befektetéseket választunk ki, a személyre szabott tárgyalást követően az igények és szükségletek figyelembevételével. A félelem arra is sarkalljon bennünket, hogy vegyük észre a buktatókat, átgondoltan döntsünk, mert a magas hozam ígérete miatt a későbbiekben lehet, hogy sokkal jobban fogunk félni.