Júliusig megint csak a vágyaikat kergetik a Magyarok………..

2016.03.04-én a Moodys (Moody’s Corporation)-nek a fel minősítésünkről kellett volna dönteni. De ez valamiért elmaradt.Maradtunk a Ba1 “bóvli” kategóriában.

  1. A “Ba1” besorolás egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől, vagyis még a spekulatív sávban van. A következő fokozat pedig a Baa3 lenne az Amerikai hitelminősítő cégnél.
  2. A Moody’s-nál amely nem a legszigorúbb a hitelminősítők között :Ausztrália AAA-s minősítésű,ugyanitt van még Ausztria,Kanada,Dánia és Finnország,Németország,Hollandia,Új-Zéland,Norvégia.Svédország,Svájc
  3. Sokk számára meglepő:de itt van Szingapúr , és nem elsősorban az Unió és az Amerikai Egyesült Államok
  4. Sajnos velünk egy kategóriában pedig Costa Rica,Horvátország,Guatemala,Oroszország,marokkó és Paraguay
  5. Azerbajdzsán nem egészen egy hónap alatt mindhárom nagy nemzetközi hitelminősítőnél elveszítette befektetési ajánlású államadós-besorolását. A Standard & Poor’s január 29-én, a Moody’s Investors Service február 5-én sorolta át Azerbajdzsánt a magas hozamú, vagyis már nem befektetési ajánlású osztályzati kategóriába-így ő is abba a kategóriába tartozik amibe Magyarország csak negatív előjelekkel.mert esély sincs,hogy feljebb emelkedjen.A következő besorolási lehetőség a a Moody’snál 2016.07.08.