Kezdődhet a Mastercard terjeszkedése Kínában

Hatalmas, várhatóan 27 billió dolláros piacra való belépésének első kísérlete után a Mastercard  bejelentette, hogy megkapta a Kínai Népköztársaság jóváhagyását, hogy hivatalos előkészítési projektekbe kezdjen Kínában egy bankkártya-elszámoló intézmény felállításával kapcsolatosan.

A hír jelentős lépés afelé, hogy a Mastercard kínai üzleti vállalkozást tudjon folytatni, ahol jelenleg még csak a nagyobb hazai szereplők dominálnak. 2019-ben a Mastercard közös vállalkozást alapított a NetsUnion Clearing vállalattal, az online fizetések elszámolóházával, amelynek érdekeltségébe tartozna Kína lakossága.

A Mastercard és a NetsUnion közösen újból benyújtotta pályázatát. Így a vállalat NUCC Information Technology (Beijing) nevű közös vállalkozásként szerepeltek már Kínában. A Mastercard alkalmazása már jóváhagyásra is került, lehetővé téve az előkészítő munkák megkezdését a kínai befektetők és lakosság számára.

Több rendelet szerint a közös vállalkozásnál egy éven belül be kell fejeződnie az előkészítő munkálatoknak a hivatalos jóváhagyás előtt, mert minden jogi eszköznek meg kell lennie a belföldi bankkártya-elszámolási tevékenység megkezdéséhez.

Ha tetszett akár egy kis részlet is, bátran vedd fel vagy a PortfoLife céggel a kapcsolatot és igényfelmérés , befektetési politika elkészítése után egy személyre szabott döntés előkészítést kapsz és tudsz majd a saját befektetéseidben dönteni diverzifikáltan.

e-logo-portfolife_light

Szeretnétek egy kötetlen beszélgetést a pénzügy világáról? Szeretnétek átnézetni meglévő biztosításotok?

Nincs más dolgod csak regisztrálj itt!

 Itt megteheted!

vagy akár

 Itt is megteheted!