Meglepetések délutánja zajlik ma, Amerikában is.

Az Apple által kiadott gyorsjelentése eléggé visszafogta  a nagyvállalatot, ennek következtében ma kétéves mélyponton van  az Apple árfolyama.

A részvények 81,65 Eurón állnak, igaz a technikai kép  és a chart további csökkenést jelez előre. Az Apple első negyedéves bevétele most 50,6 milliárd dollár volt, ami nagyjából 12 százalékkal kevesebb mint, egy évvel ezelőtt.

Az Apple okos telefonok piaci  piaci növekedése alig haladta meg a mindössze 0,2 % -ot. Az Applenek  amúgy is a  gyenge kínai piac és az erős dollár gondot jelentett. Mivel az Apple most nem fejlesztett új kiemelkedő készüléket csak a régieket fejlesztgette, ez sem volt túlzott siker a vevők körében. Az okos telefonok gyártók között kiélezett a piaci helyzet.  Az okos telefonok elterjedése  globálisan már 67 % .   Az afrikai és közép-ázsiai  statisztika  lehúzza az okos telefonok piacát és használatát.  Az FBI épp a március  végén fejezte be az Apple elleni pert, ami arról szólt, hogy csak a cég férhet hozzá a telefonon tárolt adatokhoz. Ez megrendítheti-e a bizalmat az Apple telefonok használói körében?

 Egyéb érdekességeket olvashatsz  a részvényékről, kötvényekről ha jelentkezel az oldalamra.

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés