Meri vagy nem meri?

Ismerik ezt a játékot?

Akinek van lélekjelenléte most fektet be.  Hogy mibe? Természetesen részvényekbe vagy magas kamatozású kötvényekbe, mert  most aktuális és most jók a beszállók.

A Standard & Poor’s szerint a legalján lehetünk,mert az indexek ezt mutatják. Nagyobb részvénytömeget most érdemes venni. A zuhanások után elértük azt a szintet,hogy a részvényindexek felfelé fognak menni.De aki nem ilyen merész a veszteségek nem tudja elviselni. Annak a Magyar megmentőnek is hihet.Anno a Templeton is bízott a Magyar államkötvénybe mi is bízzunk. A Magyar állam gazdaság stabil, és stabilitásra rendezkedett be. Számos, kifejezetten a lakosság számára elérhető államkötvény közül választhatunk.  Amit kifejezetten kockázatot nem viselő ügyfélnek ajánlanék az a Prémium Magyar Államkötvény, mely  több éves futamidejű is lehet,  Kizárólag belföldi magánszemélyek élhetnek ezzel a konstrukcióval. A kifizetendő kamat mértéke a kamatbázisból és a kamatprémiumból adódik össze. Van a piacon olyan Prémium Magyar Államkötvény amely most több mint  USD-ben egész magas kamatot hoz.Emlékeznek egy 2012-13-as hírre?

“A 10 éves amerikai kötvényhez, mind a 10 éves magyar dollárkötvényhez képest igen vonzó árazás mellett brutális kereslet mutatkozott a magyar papír iránt.”

Ez a kereslet most is megvan. csak megfelelő szakember kell hozzá lenni.

A nagyobb kockázattűrő ügyfeleknek meg most tényleg gondolkodhatnak a nyereségen és a hozamokon.A piac most megért rá. A lejtmenet befejeződött. Remélhetőleg. Lassult?  Valószínűleg igen. Több amerikai elemzőház ezt jelzi előre,hogy a részvények és befektetési alapok lejtmenete befejeződött. A BUX  0,8 %-t hozott felfele,most 23.371-en áll. Az Euró 314,57 Ft-on áll jelenleg. A dollár pedig 289,50-re árazódott be.

Egyébként egyesek szerint a részvények helyett inkább a nemesfémeket és az erős dollárt,és a “B” kategóriás vállalati kötvényeket kell a kisbefektetőknek  a figyelmébe ajánlani, mivel számításuk szerint az amerikai indexek értéke mához hét hónapra a jelenlegi szintekhez képest mintegy 25 százalékkal lesz lejjebb.

Tehát meri vagy nem meri???? Ez a kérdés.