Mi is történt a héten? Kecskeméti Frei kávézóban megszületett az okos gondolat.

A héten elutaztam Kecskemétre. Ott a szokásos körjáratom során találkoztam valakivel. Majd meglátogattam a Kisbugaci csárdát is. Kecskeméten ma esik,és ebben a borús hangulatban csak a jó kedv számít.

Ezért megosztom írásom első szakaszát nektek, hogy tudjátok szombaton mi is történt velem  a Malom center Frei kávézójában.

Malom Frei

“Hétvégén vidéki megbeszélésem volt, illetve a régi ügyfeleimet kellett meglátogatni Kecskeméten. Péntek este egy hosszú telefonom volt, egy kollégám keresett, hogy nézem-e a tőzsdei állásokat, mert a DAX pénteken nagyot esett. Ami 200 pontos esést is jelentett. A DAX index 10.107 eurón zárt a hét végére, míg a Dow Jones indexe 31,91 ponttal, 0,18 százalékkal, 17.806,65 pontra esett. Köszönhető a gyenge munkaerő piaci adatoknak, mivel májusban 51,3 pontra csökkent a szolgáltatóipari beszerzési menedzser-index (bmi). A szolgáltatóipari vállalakozások tevékenységük és a megrendeléseik lassabb ütemű növekedéséről számoltak be, viszont itt a legkisebb mértékben emelkedett a munkaerő piaci dolgozók száma. Amerikában a májusi fogyasztási adatokat a tőzsde és a dollár is rosszul reagálta le, a dollár 2%-ot esett, értéke 275,08 Ft-ra esett vissza. Ezek a fogyasztási adatok a munkanélküliségi rátát 4,7 százalékra………”

 

Érdekel a történet vége?

Szeretnéd tudni mi lett Mátéval,mit tett? Csak kattints ide és regisztrálj!

A Portfolife kft ügyfelei már kedden tudni fogják a történet végét.

Te is szeretnéd tudni?

Csak jelentkezz!

red-arrow-curved-down

Konzultációra való jelentkezés