Nem minden arany ami fénylik,jövő heti hírlevelemböl egy szösszenet.

“Gondolom Önök is fáztak már meg? Mert én igen. A múlt hét óta valami nyavalyát hordtam ki lábon Valahol a városban kaptam meg ezt a betegséget. Pedig, még múlt héten Krisztiánnal vígan nevettünk az irodában a kinyitott erkélyajtó mellett. Igaz már akkor figyelmesnek kellett volna lennem egy lenge fuvallatra, amely megremegtette a fa leveleit, és finom illatot hozott az irodánk elé ültetett rododendron bokrok felől. A lágy fuvallattal lehet előjött a náthám. is. Viszont akkor Krisztiánnal a Sberbankos forint számláját és a Partner Banknál vezetett értékpapírokat vettük át. Könnyed beszélgetés volt. Pedig nem volt ez mindig így. Hiszen Krisztiánt régebben a Haverok Buli Fanta irányította. Akkor még fiatal volt és bohó. Egy európai  …… országi ingatlanpiaci terméket értékesítő részvényopciós cég értékpapírjába „ anno 2011-be majdnem jól bevásárolt. A cég neve titok,de sajnos,jól cseng a szakmában,de tavaly tele volt a sajtó vele. Utólag már nevetünk ezen, hogy az MNB tájékoztatása szerint ez a cég – határon átnyúló szolgáltatás keretében – kizárólag megbízás felvétele és továbbítása, megbízás végrehajtása az ügyfél javára, továbbá portfólió kezelés, valamint befektetési tanácsadás szolgáltatási tevékenységek végzésére jogosult. De a befektetők számára kiemelt kockázatot jelent az, hogy az intézmény felügyeletét a pénzügyi intézmény székhely szerinti felügyelete látja el, vagyis ……..ország. Krisztián akkor nem is értette mit vásárolt volna 50.000 euróért. Amit,az én tanácsomra ( a szülei kérése miatt találkoztam az akkori hidegfejű kicsit részeges sráccal.) végül is nem utalt el. Akkor neki hiába mondtam, hogy a cég minden befizetésből 5 százalék költséget von le, a futamidő alatt pedig a teljes tőkére vonatkozóan további 10 százalékot, amit akkor is elvesz a cég, ha menet közben az ügyfél a szerződést felmondja és a „befektetését” visszaváltja. (Krisztián hajtotta, a magáét, hogy iszonyú nagy befektetés az ingatlan…. Végül is sikerült lebeszélni róla). Csakhogy mindenki tisztában legyen vele ez a „közvetítő jutaléka”- aki akár kazánkovács vagy autószerelő, vagy akár egy közmunkás is lehet, engedélyek megléte nélkül is.

Ahhoz képest,hogy a cég  ÁSZF-jében A befektetés ajánlott időtartama öt év.,mégis 10-15 éves vagy hosszabb távú befektetésnek adják el. Méghozzá részvényopciót vásárol az ügyfél .Na mindegy Krisztián túl van ezen is….”

 

Remélem tudni szeretnék mi lett Krisztiánnal és meggyógyultam -e.Mert ha igen csak regisztráljanak a biztoshozam honlapján vagy keressenek meg és Önök is kaphatnak heti hírlevelet a cégünktöl ajándékbe ,ahol a havi és heti friss gazdasági eseményekről tájékozódnak.

Biztoshozam- Egy életen át