Nemcsak araszol lassan már szalad is az olaj ára felfele.

Aki pár nappal ezelőtt,pl múlt hét pénteken pár millió dollárral jó időben szállt be az olaj részvényekbe, vagyis a “Brent”vételébe . Pár nap alatt most nagy hasznot húzott volna belőle. Ugyanis , míg a múlt héten 28 dollár/ hordó volt az olaj ára,ma már nagyon magasan 27,8% nyereséggel zárt az árupiaci tőzsdén. A mai záráskor a világpiaci árak a Brentnél 35,58 dollár volt. Míg az aranynál 1117,1,a búzánál meg 5,8 dollár. Elkezdenek  közelíteni az álláspontok Szaúd-Arábia és Oroszország között a kitermelés esetleges csökkentéséről az árak stabilizálása érdekében.

Az orosz-szaúdi alku hírére kedd óta jelentősen emelkedtek az olajárak. Csütörtökön közép-európai idő szerint délután fél hat körül az északi-tengeri Brent könnyű olaj áprilisi szállításra hordónként (159 liter) 35,33 dollárba került, 1 dollár 40 centtel, 4,13 százalékkal drágult az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. Napi csúcspontján 36,73 dolláron állt, miközben hétfőn még 30,50 dolláros áron zárta a kereskedést.

Tehát az úgynevezett próféciánk beteljesülni látszik.Nem kell pánikot okozni. Most vannak a vételi pontok. Ha valaki befektetni akar a piacra most kell. Egyébként egy atyai tanárom mondta, nincs rossz vétel csak napi piaci ár. Ha lemaradsz kimaradsz.

Önök kiakarnak maradni? Emlékeznek amit egy hete mondtam,meri vagy nem meri.Még most se késő.